Remediile naturale sunt tot mai căutate de oameni pentru tratarea sau prevenirea diverselor probleme ale organismului. Este fascinant modul în care anumite alimente au puterea de a funcționa asemenea unor medicamente. Acest fenomen se află în strânsă legătură cu faptul că sursa anumitor dureri din organism sunt provocate tocmai de o alimentație necorespunzătoare. Consumând alimentele corecte, durerile sau anumite afecțiuni ale organismului pot discpărea imediat.

Am pregătit pentru tine o listă de 10 alimente care au efect analgezic asemănător medicamentelor:

  1. Scorțișoarashutterstock_584313748

Scorțișoara este un ingredient apreciat nu numai pentru aroma sa delicioasă, dar și pentru mulțimele beneficii pe care le poate avea asupra organismului. Printre proprietățile scorțișoarei se numără și atenuarea disconfortului digestiv. Datorită nivelului ridicat de antioxidanți pe care îi conține, are un puternic efect antiinflamator. Astfel, este un bun remediu împotriva problemelor digestive.

  1. Turmericulosha-key-81006-unsplash

Turmericul sau șofranul indian, este un ingredient eficient împotriva durerilor articulare și a reumatismului. Pentru a grăbi absorbția acestui compus, este recomandat să fie consumat împreună cu piperul. Un studiu din 2009 publicat în Jurnalul de Medicină Alternativă şi Complementară a arătat beneficiile turmericului în lupta cu durerile osteoartritice.

  1. Somonulcaroline-attwood-576169-unsplash

Somonul nu este numai un pește foarte gustos, ci este și unul esențial în dieta zilnică a oricărei persoane. Acesta este un mare ajutor împotriva migrenelor, având proprietăți antiinflamatoare foarte bune. 

  1. Uleiul de măslinejuan-gomez-685967-unsplash

Uleiul de măsline este unul dintre cele mai cunoscute remedii împotriva multor afecțiuni. Ceea ce este mai puțin cunoscut, este faptul că acesta este benefic și asupra durerilor articulare. Acest lucru se datorează unui compus care se găsește în ulei și are efect asemănător ibuprofenului.

  1. Cireșelebrooke-lark-265170-unsplash

Câtiva cercetători de la Universitatea ”John Hopkins” din Baltimore au descoperit că cireșele negre au un puternic efect antiinflamator asupra articulațiilor, acționând asemănător unui medicament. Potrivit studiului, un grup de oameni au consumat zilnic suc de cireșe negre înainte cu șapte zile de a porni într-o cursă și au prezentat un nivel mai scăzut de durere musculară decât alți alergători care au consumat alte sucuri naturale. 

  1. Ghimbirulshutterstock_585874262

Ghimbirul este cunoscut pentru multiplele sale beneficii asupra organismului. Pe lângă a fi un bun calmant al stomacului, acest ingredient este un adjuvant impotriva durerilor musculare, avand un efect analgezic asemănător ibuprofenului.  Este recomandat consumul zilnic de ghimbir pentru a diminua durerile provocate de efortul fizic. 

  1. Afinelemarkus-spiske-752464-unsplash

Fie că sunt congelate sau proaspete, aceste fructe gustoase au un efect antiinflamator foarte bun. Ele sunt recomandate în cazul durerilor de stomac sau afecțiunilor digestive, dar acționează și asupra durerilor asociate pietrelor la rinichi.

  1. Semințele de dovleacchuttersnap-412994-unsplash

Datorită sursei bogate de magneziu pe care semințele de dovleasc o conțin, acestea sunt un remediu ideal în cazul durerilor.  De asemenea, semințele de dovleac au multe alte beneficii asupra organismului, ajutând la formarea dinților, la relaxarea vaselor de sânge sau la funcționarea optimă a intestinului. 

  1. Mentashutterstock_420136594

Menta consumată sub formă de ceai are un efect calmant și ameliorează migrenele aproape la fel de rapid ca un medicament analgezic. O altă metodă de reducere a durerilor este uleiul de mentă, care reduce tensiunea acumulată de mușchi și îmbunătățește circulația sângelui.

  1. Ardeiul iute

artem-beliaikin-663774-unsplash

Studiile arată faptul că un consum regulat de ardei iute poate reduce inflamațiile și poate preveni apariția lor. Acest lucru se datorează capsaicinei conținute de diferite specii de ardei iute, care are puternice efecte antiinflamatoare și calmante, motiv pentru care este un bun inlocuitor al medicamentelor analgezice.