Avocado este un fruct ce aparține familiei Lauracae, alături de scorțișoară. Numele științific al acestuia este Persea americană și este considerat ,,fructul vieții”. Nutriționiștii recomandă consumul zilnic de avocado, la micul dejun sau ca gustare datorită numărului mare de beneficii pe care le are asupra organismului uman.

Fructele de avocado pot fi consumate crude, individual sau în salate, în deserturi sau diverse băuturi. Are o consistență untoasă în pulpă și este o sursă destul de bogată de acizi grași esențiali. 

Atunci când este copt fructul de avocado prinde o culoare mov închis sau verde inchis, iar în interior vei găsi un sâmbure mare cu textură lemnoasă. Dacă alegi să prepari guacamole (salată de avocado) păstrează acest sâmbure și poziționează-l în interiorul salatei. Astfel, preparatul va rămâne proaspăt o perioadă mai lungă de timp. 

guacamole

Oamenii de știință au descoperit că pe lângă aroma delicioasă a acestui fruct, avocado este foarte bogat în nutrienți și are o mulțime de beneficii asupra organismului nostru. Descoperă împreună cu noi 10 dintre acestea:

  1. Avocado joacă un rol esențial în sănătatea sistemului digestiv prin conținutul bogat de fibre. Acestea curăță colonul și ajută la prevenția cancerului corolectal.
  2. Este foarte benefic asupra sănătății sistemului cardiovascular, deoarece un fruct de avocado conține cu 35% mai mult potasiu decât o banană și mai conține acid oleic care ajută la scăderea nivelului de colesterol. Totodată, acidul oleic este benefic pentru prevenirea cancerului de prostată și al celui mamar.
  3. Avocado participă și la prevenirea pierderii memoriei, fiind benefic pentru pacienții care suferă de Alzheimer, deoarece are proprietatea de a preveni accelerarea bolilor mentale. Acest lucru se datorează faptului că este un fruct bogat în vitamina E.
  4. Avocado joacă un rol esențial în întărirea sistemului imunitar și al sistemului nervos. Acest lucru se datorează faptului că avocado este o sursă bogată de glutation, o proteină cunoscută sub numele de ,,proteina vieții.”avocado
  5. Avocado conține luteină, o substanță foarte benefică în menținerea unei vederi optime și a prevenirii degenerării acesteia din cauza îmbătrânirii.
  6. Datorită conținutului de potasiu, avocado joacă un rol esențial în reglarea hipertensiunii arteriale.
  7. Unii specialiști consideră că avocado are un conținut mai bogat de proteine decât carnea. 
  8. Prin conținutul de vitamină B9 și vitamină B6, avocado ajută la reglarea nivelului de homocisteină, care acumulată în sânge într-o cantitate mare poate fi foarte dăunătoare pentru organism.
  9. Fructul de avocado curăță sistemul instestinal și reglează cantitatea de toxine din organism.
  10. Având o textură untoasă și conținând grăsimi sănătoase, fructul de avocado crește colesterolul bun (HDL) și îl scade pe cel rău ( LDL).

Dacă ți-a plăcut acest articol mai  poți cititi și 5 motive pentru care iubim avocado.