Te întrebi de ce ai vrea să pregătești prăjituri fără coacere? Ei bine, acestea sunt ideale când vrei să faci un desert rapid pentru cei dragi, însă nu îți dorești să petreci ore în șir în bucătărie, urmărind cu sufletul la gura cuptorul pentru a vedea dacă prăjitura crește sau nu? Iată 15 prăjituri gustoase, care nu necesită coacere!

Aceste prăjituri fără coacere nu numai că sunt foarte rapide, însă sunt ușor de făcut și preferate mai ales de către gospodinele începătoare. Surprinde-i pe cei de acasă cu niște prăjituri delicioase, pe care le poți prepara extrem de simplu.

Budincă de banane, în straturi

Timp de pregătire: 25 minute

Ingrediente pentru 10 porții:

1 1/3 cană de lapte

1 plic de budincă de vanilie

400 ml lapte condensat îndulcit

3 cani de smântănă

1 linguriță de esență de vanilie

1 pachet de pișcoturi

4 banane, tăiate rondele

2 lingurițe de zahăr

Mod de preparare

Într-un bol, pune laptele, praful de budincă de vanilie, dar și laptele condensat. Amestecă bine cu mixerul apoi lasă la frigider cel puțin 5 minute, până când se leagă.

Între timp, în alt bol, bate smântâna cu esența de vanilie vreo 2-3 minute. Păstrează deoparte jumătate din acest amestec. Cealaltă jumătate încorporeaz-o în budinca de vanilie de la frigider.

Ia un vas mare, de preferat transparent, și acoperă-i baza cu pișcoturi (înmuiate puțin în apă călduță cu zahăr, dacă sunt prea tari). Acoperă apoi cu un strat de budincă de vanilie, apoi mai fă un rând de pișcoturi, peste care vei pune feliile de banane. Continuă cu straturile de pișcoturi, cremă de vanilie și banane până când termini ingredientele.

Bagă prăjitura în straturi la frigider, unde o vei lăsa să stea cel puțin două ore. Înainte de a o servi, bate smântâna cu esență de vanilie cu zahăr, folosind mixerul la viteză mare. Acoperă apoi prăjitura cu crema de frișcă obținută și servește-o rece. Budinca de banane este una dintre cele mai apreciate prăjituri fără coacere, având o aromă pregnantă, însă totodată ușoară.

Cheesecake cu zmeură, fără coacere

Timp de pregătire: 1 oră și 10 minute

Ingrediente pentru un 10 porții:

Pentru crustă:

160 g de biscuiți graham (crackers)

32 g zahăr pudră

½ cană de unt la temperatura camerei

½ linguriță de sare

Pentru umplutură:

170 g cremă de brănză, la temperatura camerei

125 g de zahăr pudră

2 linguri de zeamă de lămâie

½ linguriță de esență de vanilie

½ linguriță de sare

Pentru decor:

60 g de zmeură proaspătă

2 linguri de zahăr tos

Mod de preparare

Într-o pungă de plastic, pune crackers-ii și apoi treci cu sucitorul deasupra pungii, astfel încât să zdrobești biscuiții. Varsă apoi crackers-ii mărunțiți într-un bol și amestecă-i cu ¼ cană de zahăr pudră, sare și untul topit, apoi amestecă bine, pănă când obții o compoziție cu textura nisipului umed. Ia un vas de iena rotund și așază la baza sa aluatul pentru blatul cheesecake-ului, presând cu degetele. Bagă apoi la congelator și lasă-l acolo 10 minute.

Între timp, prepară glazura de zmeură pentru ornare. Pasează zmeura cu blenderul apoi strecoară piureul obținut, pentru a îndepărta semințele. Pune iar zmeura în blender și amestc-o cu zahărul tos. Lasă topping-ul acesta deoparte și prepară și umplutura.

Ia un bol și amestecă în el crema de brânză, zahărul pudră, zeama de lămâie, coaja de lămăie, dar și esența de vanilie. Întinde compoziția obținută peste crusta care a stat deja la congelator. La final, adaugă și topping-ul de zmeură și folosește lama cuțitului, ținută în lateral, pentru a întinde glazura cu model. Bagă cheesecake-ul la congelator și lasă-l o oră.

După ce scoți cheesecake-ul de la rece, porționează-l cu un cuțit ascuțit și servește-l imediat.

Salam de biscuiți, cu ciocolată neagră și merișoare

Timp de pregătire: 15 minute

Ingrediente pentru 35 de felii:

150 g ciocolată neagră, mărunțită

½ cană de zahăr tos

3 linguri de sirop de porumb

½ cană de suc de portocale

2 lingurițe de esență de vanilie

½ linguriță de scorțișoară

2 căni de biscuiți de ciocolată mărunțiți

1 ¾ cană de covrigei pretzels mărunțiți

½ cană de merișoare deshidratate

zahăr pudră pentru ornat

Mod de preparare

Topește ciocolata neagră, apoi amestec-o cu zahărul tos și cu siropul de porumb. Încorporează pe rând și sucul de portocale, esența de vanilie, dar și scorțișoara. Adaugă și biscuiții mărunțiți, precum și bucățile de pretzels, iar la final încorporează merișoarele.

Întinde pe masa de lucru o folie de plastic, iar cu ajutorul unei linguri vei pune toată compoziția în mijlocul foliei. Modelează salamul de biscuiți în formă cilindrică și bagă apoi la rece, în frigider. După 3 ore, poți scoate salamul de biscuiți din frigider, îl poți tăvăli prin zahăr pudră și apoi îl poți felia.

Crumble de zmeură

Timp de preparare: 6 minute

Ingrediente pentru 2 porții:

1 cană de nuci

1 cană de curmale

½ cană de fulgi de cocos

¼ linguriță de sare de mare

2 ½ cană de zmeură

Mod de preparare

Spală bine zmeura și las-o la scurs.

Pune nucile, sarea și fulgii de cocos în blender și mărunțește-le. Adaugă apoi curmalele și mai mixează puțin.

Amestecă, într-un recipient, zmeura cu compoziția din blender și servește imediat.

Tiramisu

Timp de preparare: 25 minute

Ingrediente pentru 12 porții:

½ cană de cafea neagră, proaspăt făcută

2 linguri de lichior de cafea

500 g de cremă de brânză

2/3 cană de zahăr tos

2 căni de smântână

¼ cană de lapte cu 2% grăsime

½ linguriță de esență de vanilie

2 pachete de pișcoturi

1 lingură de pudră de cacao

Mod de preparare

Într-un bol de dimensiuni reduse, amestecă lichiorul de cafea cu cafeaua.

Într-un alt bol, mai mare însă, bate crema de brânză cu zahărul, până când devine un amestec omogen. Încorporează treptat și smântâna, dar și laptele și esența de vanilie, folosind mixerul la viteză medie.

Ia o tavă și acoperă suprafața sa cu un strat de pișcoturi, Unge-le cu o jumătate din amestecul de cafea si lichior, apoi acoperă-le cu un strat de cremă de brânză. Repetă operațiunea până când termini ingredientele. Acoperă tava cu tiramisu și las-o la frigider în jur de 8 ore. Înainte de servire, poți presăra deasupra pudra de cacao.

Tiramisu este probabil cel mai popular desert din categoria prăjituri fără coacere, fiind adorat și preparat în întreaga lume.

Tarta cu lămâie și fructe

Timp de preparare: 2 ore și 45 minute

Ingrediente pentru 6 porții:

14 crackersi de graham

7 linguri de unt topit

2 căni de smântână

½ cană de zahăr tos

2 lingurițe de coajă de lămâie

1/3 cană de zeamă de lămâie

fructe mărunțite, la alegere

Mod de preparare

Pune în blender crackersii de graham alături de untul topit și transformă-le într-un amestec omogen. Împarte compoziția în 6 forme de mini-tarte pe care le vei băga apoi la frigider, unde le vei lăsa în jur de 30 de minute.

Între timp, ai răgaz să prepari umplutura. Într-o tigaie, amestecă smântâna cu zahărul și lasă-le la foc mic în jur de 5 minute. Ia tigaia de pe foc și adaugă zeama și coaja de lămâie, apoi dă-i voie să se răcească preț de 20 de minute.

Umple formele de tartă răcite cu această umplutură de lămâie, apoi bagă-le iar la frigider și mai lasă-le cel puțin o oră.

Servește tartele decorate cu fructe feliate – poți alege capșune, cireșe, zmeură ori portocale. Poți face și alte prăjituri fără coacere pornind de la această rețetă, însă folosind alte fructe.

Mousse de ciocolată

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente pentru 8 porții:

120 g de ciocolată cu lapte

60 g de ciocolată neagră

2 gălbenușuri de ou

1 ½ linguriță de cafea solubilă

5 linguri de zahăr

1 ½ cană de smântână

Mod de preparare

Pune ambele tipuri de ciocolată într-un bol și topește-le în cuptorul cu microunde. Lasă apoi crema de ciocolată obținută să se răcească puțin.

Între timp, într-o tigaie mică, amestecă gălbenușurile de ou cu cafeaua solubilă, dar și cu 4 linguri de zahăr tos și ½ cană de smântână. Gătește pe foc mic, amestecând în mod constant, preț de 2-3 minute.

Încorporează apoi compoziția din tigaie în ciocolata topită, amestecând viguros. Bagă apoi amestecul obținut la frigider, unde îl vei lăsa 25 de minute.

Într-un bol, bate smântâna rămasă cu lingura de zahăr până când obții frișcă. Pune frișca peste crema de ciocolată răcită și încorporează cu o spatulă. Împarte apoi mousse-ul obținut în 8 recipiente (pahare, cupe de înghețată) și mai lasă-l la frigider 20 de minute înainte de a îl servi.

Opțional, înainte de servire, se poate rade ciocolată deasupra mousse-ului.

Bomboane Brigadeiro, cu ciocolată

Timp de preparare: 10 minute

Ingrediente pentru 8 porții:

10 biscuiți de ciocolată, cu cremă de vanilie

1 lingură de unt

400 g de lapte condensat

Mod de preparare

Desfă biscuiții și cu ajutorul unei lingurițe, ia crema din interior și pune-o într-un bol. Biscuiții îi vei pune apoi într-o pungă și îi vei zdrobi – poți trece cu un sucitor deasupra pungii. Pune biscuiții mărunțiți într-o farfurie.

Într-o crăticioară, topește untul, adaugă laptele condensat, precum și crema adunată de la biscuiți. Amestecă încontinuu și după ce crema de îngroasă (va dura doar câteva secunde), vars-o într-o farfurie adâncă și las-o la răcit cam o oră.

Folosind degetele, modelează apoi mici biluțe din compoziția pe bază de cremă de biscuiți, după care tăvălește biluțele prin pulberea de biscuiți. Servește bomboanele imediat sau după ce le dai la frigider câteva minute.

Înghețată cu unt de arahide și banane

Timp de preparare:

Ingrediente pentru 4 porții:

3 banane, tăiate rondele și congelate

2 linguri de unt de arahide

1 lingură de pudra de cacao

¼ cană de lapte

Mod de preparare

Pune toate ingredientele în blender și transformă-le într-o compoziție cremoasă, pe care o vei băga apoi la congelator. După ce lași înghețata la congelator o oră, o poți servi.

Cremă de zahăr ars, cu cafea

Timp de prepapare: 10 minute

Ingrediente pentru 4 porții:

180 g de ciocolată albă, mărunțită

2 linguri de cafea

un praf de sare

2 gălbenușuri de ou

2 linguri de zahăr tos

½ cană de smântână

¼ cană de zahăr brun

¼ cană de lapte

Mod de preparare

Pune 4 boluri, în care vei pune crema de zahăr ars, în congelator.

Amestecă gălbenușurile, cafeaua, zahărul tos și un praf de sare, asigurându-te că zahărul este complet dizolvat.

Într-o crăticioară, la foc mic, amestecă smântâna cu laptele. După ce începe să fiarbă, încorporează gălbenușurile, amestecând încontinuu. Lasă pe foc mic acest amestec în jur de 6 minute – până când se îngroașă, apoi adaugă ciocolata și așteaptă să se topească.

Scoate recipientele din congelator și împarte compoziția între acestea. Bagă apoi crema de zahăr ars iar la congelator, unde o vei lăsa 45 de minute. Înainte de servire, ia zahărul brun și presară-l deasupra.

Cu toate ca face parte din categoria prăjituri fără coacere, crema de zahăr ars este ocolită de către începătoarele în bucătărie. Ei bine, trebuie să știi că nu ai motive să te îngrijorezi – respectă indicațiile noastre și nu vei da greș.