Ziua Îndrăgostiților se apropie cu pași repezi, așa că nu îți va strica această listă cu restaurante mai mult decât potrivite pentru o cină romantică. Se spune că dragostea trece prin stomac, deci nu ai cum să dai greș cu o masă gustoasă, servită în ambientul potrivit.

Restaurante din București potrivite pentru Ziua Îndrăgostiților

Dacă locuiești în Capitală, ai o mulțime de variante din care poți alege, în funcție de gusturile tale și ale partenerului de viață.

La Cantine de Nicolai este unul dintre restaurantele cu care îți poți impresiona perechea de Ziua Îndrăgostiților. Bucătăria franțuzească, vinurile rafinate din meniu, precum și atmosfera din restaurant contribuie la reușita cinei în doi. La Cantine de Nicolai este amplasat pe strada Povernei 15-17.

Foto: Instagram

Joseph by Joseph Hadad – dacă partenerul tău de viață este iubitor al gastronomiei gourmet, atunci restaurantul lui chef Hadad îl va impresiona, mai ales într-o zi atât de specială precum Valentine’s Day. Spațiul intim, designul ușor extravagant și atmosfera sunt cele 3 elemente care garantează o cină romantică reușită.

Foto: Instagram

Ciao Niki este un alt restaurant potrivit pentru îndrăgostiți, mai ales pe 14 februarie. Amplasat într-o casă extrem de frumoasă, cu un iz nobil, de pe strada Boșa nr. 4, Ciao Niki are un meniu cu specific italian, în care vei regăsi atât fructe de mare și paste, cât și deserturi rafinate.

Foto: Instagram

Restaurante din Cluj potrivite pentru Valentine’s Day

Cabinet de Vin&Cocotte este un restaurant rafinat, cu un meniu cel puțin deosebit, în cadrul căruia se regăsesc o serie de preparate potrivite pentru o cină romantică. Selecția de vinuri din meniu este, de asemenea, potrivită pentru o asemenea ocazie.

Restaurantul se află în centrul orașului, pe Bd, Eroilor la numărul 5 și este amenajat într-o clădire istorică, în cadrul căreia și-a desfășurat pe vremuri activitatea o farmacie. Vechile dulapuri de medicamente au fost integrate cu succes în designul creativ al localului.

Foto: Instagram

Și restaurantul Chios din Parcul Central Simion Bărnuțiu este potrivit pentru o cină în doi de Valentine’s Day. Preparatele savuroase, muzica de pe fundal, pereții înalți ai încăperilor precum și vederea către lac, parc și Casino sunt elementele care contribuie la crearea cadrului perfect pentru îndrăgostiți.

Foto: Instagram

Livada, restaurant amplasat pe Strada Clinicilor la nr. 14, merită introdus pe lista scurtă a localurilor potrivite pentru Ziua Îndrăgostiților. Un local liniștit, cu o atmosferă intimă, mâncare bună și personal extrem de prietenos – ce îți poți dori mai mult pentru o cină reușită alături de partenerul de viață?

Foto: Instagram

Restaurante din Timișoara potrivite pentru Ziua Îndrăgostiților

Restaurantul Sabres, renumit pentru preparatele pe bază de pește din meniu, organizează de Ziua Îndrăgostiților o seară gastronomică în stilul anilor ’20. În meniul special se regăsesc preparate precum panna cotta de sparanghel cu somon marinat și gin făcut în casă, cegă la grill cu spaghetti de legume crocante, dar și lemon pie meringue ori ananas flambat în rom și caramel, cu înghețată de vanilie.

Restaurantul îl găsești pe strada Craiova la numărul 1, însă e obligatoriu să faci rezervare dacă vrei să găsești o masă disponibilă.

Foto: Instagram

Fusion Restaurant, din incinta Bastionului Theresia, se mândrește cu un concept gastronomic care reunește preparate culinare din toate colțurile lumii. Așadar, tu și partenerul tău veți avea parte de o experiență culinară deosebită dacă veți alege să petreceți Ziua Îndrăgostiților aici.

Foto: Instagram

Restaurante din Oradea potrivite pentru Valentine’s Day

Restaurantul Crinul Alb este o alegere potrivită pentru Ziua Îndrăgostiților. Amplasat pe malul râului Crișul Repede, chiar în Parcul Traian, acesta oferă o priveliște ideală pentru o cină romantică. Mai mult decât atât, meniul cu iz mediteranean completează atmosfera de poveste creată.

Foto: Instagram

Bucătăria franțuzească și designul deosebit al restaurantului Reliva fac din acesta un local perfect pentru o cină în doi. Preparatele rafinate din meniu, servite într-o manieră deosebită, selecția de vinuri și atmosfera idilică îți asigură o seară de neuitat. Restaurantul Reliva se află în incinta Cetății Oradea, corpul K, strada Piața Emanuil Gojdu nr. 41.

Foto: Instagram

Restaurante din Iași potrivite pentru Valentine’s Day

Te afli în Iași pe 14 februarie și vrei să trăiești o experiență aparte alături de jumătatea ta? O cină la restaurant Panoramic nu ar trebui să lipsească din planurile pentru această zi specială. Situat la o înălțime de 55 de metri, mai exact la etajul al 13-lea al Hotelului Unirea, acest restaurant oferă o panoramă la 360 de grade asupra orașului Iași.

Foto: Instagram

Ristretto Restaurante de pe Bd. Carol I nr. 48, amplasat exact în fața Parcului Copou din Iași, este o altă alegere cu care vei merge la sigur de Ziua Îndrăgostiților. Preparatele exclusiviste din meniu, dar și cele peste 100 de sortimente de vin, contribuie la reușita serii voastre.

Foto: Instagram