O serie de rețete ușoare te ajută să răspunzi la una dintre cele mai grele întrebări de zi cu zi: ce gătesc azi? Dacă vrei să fii în fiecare zi pregătită, vezi o listă cu 12 reţete rapide, pe care să le prepari când nu ai timp. Nu va trebui să să cauţi prin cartea de bucate, pentru că le vei avea pe toate la îndemână.

  1. Muşchiuleţ de porc în crustă de parmezan 

Acest preparat este simplu de gătit, făcând parte din categoria de rețete ușoare. Mai mult decât atât, șnițelul obținut are un interior crocant, aşa că pregăteşte-te de un ospăţ pe cinste.

Ingrediente: 2 ouă

1 cană de pesmet;

¾ cană de parmezan;

¾ de cotlet de porc, crestat pe mijloc;

sare şi piper;

6 linguriţe de ulei de măsline;

o felie de lămâie pentru servire.

Mod de preparare

  1. Sparge ouăle şi bate-le bine. Într-un vas separat adaugă pesmetul, iar în altul, parmezanul. Presară sare şi piper pe carnea de porc şi trece-o prin brânză, ouă şi pesmet.

2. Într-o tigaie separată, adaugă 3 linguriţe de ulei de măsline şi lasă-l să se încingă, apoi prăjeşte porcul până când se rumeneşte. Serveşte-l cu felii de lămâie.

 

  1. Wrap cu pui şi caju

Caju şi legumele vor da un gust aparte acestui wrap cu pui.

Ingrediente:

500 de grame de carne tocată de pui sau de curcan;

1 lingură de ghimbir ras;

8 ciuperci tăiate mărunt;

un morcov mic, tăiat în bucăţi subţiri;

o ceapă;

2 linguri de sos Hoisin;

2 linguri de apă;

jumătate de cană de cereale;

¼ de cană de caju tăiat;

10 frunze de salată verde;

Mod de preparare

  1. Pune uleiul la încins şi adaugă puiul, amestecând constant, timp de 10 minute. Adaugă ghimbirul şi găteşte pentru încă un minut. Pune totul într-o farfurie.
  2. Adaugă uleiul rămas în tigaie şi găteşte ciupercile pentru două minute. Completează cu morcovii şi ceapa şi lasă totul pe foc pentru încă un minut. Pune în tigaie carnea de pui, sosul Hoisin şi apa. Presară cerealele şi caju, ia tigaia de pe foc şi lasă la răcit pentru 5 minute.

 

  1. Pui Tikka Masala 

Această reţetă delicioasă va se prepară în 30 de minute şi este şi sănătoasă. Indienii au numeroase rețete ușoare, trebuie să le încerci pe toate.

Ingrediente:

o lingură de ulei de canola;

o ceapă;

un căţel de usturoi pisat;

6 copane de pui fără piele şi fără oase;

o cană de iaurt grecesc fără grăsime;

o cană de pastă tikka masala;

coriandru;

orez basmati.

Mod de preparare

  1. Încinge uleiul de canola într-o tigaie mare. Adaugă puiul şi găteşte-l pentru 5 minute.
  2. Adaugă ceapa şi usturoiul şi lasă-le pe foc pentru încă 5 minute. Amestecă sosul tikka masala şi iaurtul şi lasă totul pe foc pentru încă 15 minute, amestecând constant.
  3. Serveşte totul cu orez basmati şi presară pe deasupra coriandru.

 

  1. Salată cu spanac şi năut

Ai nevoie doar de zece minute, pentru a face această salată plină de nutrienţi şi antioxidanţi.

Ingrediente

2 1/2 căni de spanac proaspăt;

1/3 cană de năut fiert sau din conservă;

2 linguri de sos de avocado;

1/2 de cană de felii de portocale;

150 de grame de carne de pui gătită;

1 lingură de nuci pisate.

Mod de preparare

Amestecă toate ingredientele, ulei şi suc de lămâie şi bucură-te de o farfurie de energie.

 

  1. Lasagna vegetariană

Cercetătorii au arătat că oamenii care consumă mai puţină carne sunt mai fericiţi şi trăiesc mai mult, aşa că trebuie să incluzi în meniu şi câteva reţete ușoare vegetariene.

Ingrediente

2 linguri de ulei de măsline;

jumătate de ceapă tăiată mărunt;

4 căni de ciuperci tăiate mărunt;

2 căni de spanac;

2 căni de brânză ricotta;

3 căni de suc de roşii;

6 fâşii de lasagna;

¼ cană de parmezan.

Mod de preparare

În timp ce cuptorul se încălzeşte, căleşte ceapa, ciupercile şi spanacul. Într-un bol separat, adaugă brânza ricotta, spanacul şi ciupercile şi amestecă bine compoziţia. Pregăteşte cele şase straturi de lasagna după cum urmează: o cană de sos de roşii peste trei fâşii de lasagna, ¾ cană din amestecul de ciuperci, spanac şi ricotta. Repetă procedura şi pentru următoarele fâşii de lasagna şi lasă totul la gătit timp de 25 de minute, cu o folie de aluminiu deasupra. După acest timp, înlătură folia şi lasă la gătit pentru încă 25 de minute.

 

  1. Tartă cu ricotta şi roşii proaspete

Dacă vrei să ştii ce gust are vara, trebuie să încerci această tartă delicioasă.

Ingrediente

1 blat de tartă congelat

1 ou

o cană de brânză ricotta

sare şi piper

o lămâie

o ceapă

o legătură de pătrunjel

o cană roşii cherry

o lingură de ulei de măsline

1/4 cană de frunze de mentă tăiate mărunt.

Mod de preparare

  1. În timp ce încălzeşti cuptorul, adaugă blatul de tartă într-o tavă şi unge-l cu oul bătut bine.
  2. Într-un bol separat, amestecă ricotta cu sarea şi piperul, două linguri de suc de lămâie, ceapa şi pătrunjelul. Întinde umplutura peste blat.
  3. Adaugă roşiile şi frunzele de mentă şi lasă totul la cuptor pentru 30 de minute.

 

  1. Somon cu sos de avocado 

Dacă vrei ceva răcoritor şi uşor, atunci încearcă această reţetă.

Ingrediente

¼ cană de coriandru proaspăt tăiat;

o bucată de somon;

1 avocado;

o lingură de suc de lime;

2 linguri de maioneză.

Mod de preparare

  1. Unge tava cuptorului cu ulei, adaugă frunzele de coriandru şi lasă-le 5 minute la cuptor.
  2. Aşază somonul în tavă şi lasă-l să se facă 25 de minute.
  3. Pisează avocado şi serveşte-l cu peştele şi cu suc de lămâie.

 

  1. Zucchini pizza 

Dacă vrei să ai grijă de siluetă, fără să faci sacrificii, trebuie să încerci această reţetă de pizza. Pe internet vei găsi o mulțime de rețete ușoare de pizza, însă aceasta este cea mai săracă în calorii.

Ingrediente

4 zucchini

2 linguri de ulei de măsline

o ceapă mică, tăiată mărunt

1/2 de ardei;

2 căţei de usturoi, tăiaţi bine;

2 roşii;

câteva frunze de busuioc;

1/3 cană de parmezan;

1/2 cană de mozarella;

o cană de sos de roşii.

Mod de preparare

  1. Taie zucchini în jumătate şi înlătură miezul. Unge feliile cu ulei şi presară sare şi piper.
  2. Căleşte ceapa, miezul de dovlecel, ardeiul şi usturoiul. Adaugă roşiile şi lasă totul pe foc până când toate ingredientele îşi lasă sucul. Opreşte aragazul şi adaugă parmezanul şi busuiocul.
  3. Aaugă compoziţia în jumătăţile de zucchini, unge-le cu sos de roşii şi adaugă mozzarela.
  4. Lasă totul la cuptor pentru 15 – 20 de minute.

 

  1. Burger cu bacon

Aceşti burgeri pot fi serviţi cu orice, dar noi îţi propunem să încerci cu dulceaţă de bacon.

Ingrediente

500 de grame de bacon;

1 ceapă;

3 căţei de usturoi;

2 linguri de muştar;

1/2 cană de boubon;

1/3 de oţet;

1/4 sirop de arţar;

1/3 cană de zahăr brun;

un vârf de linguriţă de piper;

3 linguri de paprika;

1 linguriţă de espresso;

o lingură de oregano uscat;

sare;

1 kg de carne tocată de vită;

12 chifle.

Mod de preparare

  1. Pune bacon-ul într-o tigaie, amestecând continuu pentru 6-7 minute.
  2. Scurge grăsimea din tigaie şi adaugă ceapa şi usturoiul, lăsând totul pe foc timp de 5-6 minute. Adaugă muştarul, bourbonul, oţetul şi siropul de arţar. Amestecă totul pentru 3-4 minute.
  3. Adaugă 1/3 cană de zahăr brun, piperul şi lasă pe foc 5 minute.
  4. Într-un bol separat, amestecă paprika, zahărul, espresso-ul, oregano şi o linguriţă de sare şi piper. Rezultatul se adaugă peste bacon.
  5. Fă burgerii din carne de vită şi pune-i pe grătar. Serveşte-i cu dulceaţa de bacon şi alte topping-uri.

 

  1. Ardei umpluţi

Pentru aceşti ardei umpluţi, nu trebuie să te pregăteşti ore întregi. Există mai multe rețete ușoare de ardei umpluți, însă garantăm că aceasta este cea mai rapidă.

Ingrediente

6 ardei mari;

15 mg de unt;

125 g de ţelină tăiată mărunt;

250 g de ciuperci tăiate;

1 cană de ovăz;

2 căni de orez brun;

250 g de ricotta;

90 g de brânză cheddar.

Mod de preparare

  1. Taie capacul ardeilor şi curăţă-i bine. Într-o oală, fierbe-i pentru 2 minute şi scurge-i bine, apoi lasă-i să se răcească.
  2. Într-o tigaie separată, topeşte untul şi adaugă ţelina şi ciupercile. Amestecă timp de 3 minute şi completează compoziţia cu cerealele, orezul şi ricotta.
  3. Umple ardeii cu mix-ul obţinut şi pune câte o lingură de brânză cheddar pe fiecare ardei.
  4. Lasă totul la cuptor pentru 30 de minute.

 

  1. Quesadilla cu creveţi şi ardei

Această reţetă de quesadilla este săţioasă şi gustoasă.

Ingrediente

1 cană de sos mexican

12 creveţi mari

2 linguri de ulei de măsline

1 ceapă

un ardei verde

un ardei roşu

unt

smântână

coriandru proaspăt

felii de lămâie

Mod de preparare

  1. Pe o farfurie mare, adaugă sosul picant şi creveţii.
  2. Căleşte ceapa şi ardeii şi lasă-i să se răcească.
  3. Adaugă sosul şi creveţii într-o tigaie şi găteşte-i până când îşi schimbă culoarea.
  4. Într-o tavă separată, adaugă untul şi rumeneşte tortilla, apoi adaugă brânza, legumele şi creveţii. Pune o altă tortilla peste şi lasă totul pe foc până când observi că quesadilla se rumeneşte.
  5. Serveşte totul cu smântână, coriandru şi felii de lămâie.

 

  1. Carne de vită cu broccoli 

Dacă ţi-e poftă de un preparat chinezesc, atunci trebuie să încerci rețete ușoare cu specific chinezesc care să îți potolească apetitul.

Ingrediente

½ de sos de soia

¼ cană de amidon

3 linguri de vin

2 linguri de zahăr brun

1 lingură de ghimbir proaspăt

2 căţei de usturoi

500 de grame de muşchi de vită

3 linguri de ulei de măsline

¼ după de vită

500 g de broccoli

sare şi piper

Mod de preparare

  1. Amestecă sosul de soia cu amidonul, vinul, zahărul brun, ghimbirul şi usturoiul. Adaugă lichidul obţinut peste carne și asigură-te că sosul intră bine în fiecare bucată.
  2. Pune broccoli la fiert.
  3. Taie carnea în bucăţi mici şi adaugă-le în tigaie. Lasă totul pe foc pentru 30 de minute.