E greu să ne imaginăm o lume fără ceai. De fiecare dată când bei o ceașcă, adaugi un plus de valoare istoriei și culturii sale.

Thera Tea este o gamă selectă de ceaiuri realizate din cele mai bune frunze de Camellia Sinens, a căror aromă și esență te încântă de la prima înghițitură. Cu un portofoliu diversificat de produse, găsești ceaiurile Thera Tea atât în variantă la vrac, cât și la plic. Ceaiurile Thera Tea sunt perfecte pentru a fi servite în orice moment al zilei, alături de o carte bună sau într-un moment de relaxare, în care tot ceea ce vrei este să petreci timp cu tine și cu gândurile tale.

thera-tea-ceaiuri

În cele ce urmează, ți-am pregătit câteva curiozități despre ceai, care-ți vor întări cunoștințele privind această licoare a fericirii.

  1. Există 4 tipuri principale de ceai, toate extrase din planta Camellia Sinensis: ceai verde, ceai negru, ceai alb și ceai oolong. Diferența dintre ele provine din felul în care sunt tratate frunzele acestei plante.
  2. Pliculețele de ceai au fost inventate în anul 1908 de către Thomas Sullivan, în Statele Unite ale Americii. Inițial, a confecționat niște plicuri de mătase pentru a le oferi clienților săi mostre de ceai. Unii dintre clienți credeau că plicurile trebuiau introduse direct în ceașca de ceai, precum un infuzor metalic, mai degrabă decât să fie golite. Așa a luat naștere pliculețul de ceai – din greșeală! J
  3. Ritualul cititului în frunzele de ceai se numește taseografie. Acestea pot prezice viitorul sau să evoce momente speciale din trecut. În prepararea ceaiului se folosesc atât crenguțe subțiri, cât și frunze, adică părțile tinere ale plantei încărcate cu sevă, aromă și energie. După turnarea ceaiului în cești, băutura se servește cu înghițituri mici, fără a se tulbura frunzele de pe fundul ceștii. Apoi, răsucește ceașca de 3 ori în sensul invers al acelor de ceasornic, și întoarce-o cu gura în jos. Numără în gând până la 7 și întoarce ceașca cu codița spre persoana căreia i se ghicește. Așteaptă câteva minute pentru ca frunzele să se usuce, iar apoi întoarce ceașca.
  4. Rooibos este un ceai din plante obținut dintr-o plantă care crește în Africa de Sud. Frunzele sale arată ca niște ace și sunt fermentate precum frunzele de ceai obișnuite.
  5. Ceaiul de ghimbir ajută în combaterea răcelii și a grețurilor matinale. Se poate face din ghimbir proaspăt sau măcinat.
  6. Un serviciu de ceai oficial include: un ceainic, un bol pentru zahăr, un recipient pentru lapte, un ibric, un recipient pentru apă fierbinte, o ceașcă, o farfurie și o tavă.Thera Tea Plan Editorial Iulie 201926 iulie articol
  7. Ceaiul negru se obține din frunze fermentate și reîncălzite, pentru a îndepărta umezeala. Căldura este cea care conferă culoarea neagră a frunzelor.
  8. Ceaiul Earl Grey a fost numit după un diplomat britanic la China, din secolul al XIX-lea. Earl Grey este aromat cu ulei de bergamotă, un fruct citric cultivat în sudul Italiei. Uleiul folosit în ceaiul Earl Grey provine din coaja fructului de bergamotă.
  9. Ceaiurile din plante nu sunt considerate de fapt ceaiuri, deoarece nu conțin frunze ale plantei Camellia Sinensis. Acestea sunt infuzii făcute din rădăcini, frunze, flori, semințe și / sau fructe ce aparțin unor plante diferite.
  10. Frunzele de ceai verde nu sunt fermentate. Sunt aburite, iar apoi încălzite pentru a îndepărta umezeala.
  11. Ceaiul la vrac își păstrează valabilitatea aproximativ 2 ani, însă numai dacă îl ții departe de lumină și umezeală.
  12. Plicurile de ceai își păstrează valabilitatea pentru circa 6 luni. După această perioadă, încep să-și piardă din aromă și calitate.
  13. Ceaiul este băutura tradițională din Afganistan și Iran.
  14. Ceaiul englezesc tradițional (English Tea) se servește de obicei între orele 15:00 și 16:00 PM. Cu cât este servit mai târziu, cu atât mai consistentă este mâncarea oferită.

Data viitoare când îți vei invita prietenii la ceai, uimește-i cu unul dintre aceste fapte surprinzătoare despre una dintre cele mai populare băuturi ale lumii.