Se spune că „ești ceea ce mănânci”, iar modul în care te simți în interior se reflectă la exterior. Te-ai gândit vreodată că același lucru este valabil și pentru alimentele pe care le consumi în fiecare zi? Fiecare aliment vine la pachet cu propriul set de proprietăți nutritive care se reflectă în felul în care corpul și pielea noastră arată.
Pentru că orice femeie își dorește să fie frumoasă, să aibă un corp bine proporționat și un aspect al pielii de invidiat, îți venim în ajutor cu o listă de alimente care te vor ajuta nu numai să te simți bine, ci să și arăți bine.
Alimente pentru o piele mai strălucitoare
Fiecare femeie are propriile sale trucuri și modalități de a-și face pielea să arate cât mai strălucitoare, elastică și fermă. Dar sunt câteva ingrediente naturale care te pot ajuta să obții o piele mai catifelată și să încetinești procesul de îmbătrânire al acesteia. Este vorba despre alimente precum pătrunjelul, ardeiul gras și ciocolata. Alimentele bogate în antioxidanți precum vitamina A, vitamina C și vitamina E accelerează procesul de reparare naturală al pielii și o protejează împotriva daunelor provocate de radiațiile solare.
De exemplu, acidul ALA sau alfa-lipoic ajută la estomparea sau prevenirea pigmentării pielii. Coenzima Q10 reușește să facă pielea să pară mai tânără și mai fermă. Rănile sau zgârieturile de pe piele se vindecă mai repede dacă mărești aportul de alimente bogate în zinc.
Găsești toate aceste proprietăți nutritive în pătrunjel, pe care-l poți adăuga în salate, supe sau ciorbe preparate acasă, în ardeiul gras pe care-l poți folosi în salate, umplut cu orez și ciuperci sau în diverse tocănite, dar și în ciocolată, probabil cel mai iubit desert de către femeile din întreaga lume.
Alimente pentru sâni mai sănătoși
Potrivit studiilor internaționale, există alimente care ne-ar putea proteja împotriva cancerului mamar sau care ar putea ajuta la prevenirea dezvoltării de celule canceroase. Astfel de alimente sunt: broccoli, ciupercile, ceaiul verde.
Broccoli conține indol-3-carbinol, un antioxidant cu imense beneficii pentru sănătate. Crede-ne când îți spunem, îi faci corpului tău o imensă favoare atunci când adaugi broccoli în salatele tale, pentru o doză în plus de vitamine esențiale hrănirii organismului.
Ciupercile gătite pe grătar, în ulei încins, în tocănițe sau în ciulama sunt o altă armă pe care o poți avea împotriva apariției cancerului de sân. Iar un ceai verde savurat după o masă copioasă acționează precum un scut asupra întregului organism, pe care îl inundă cu beneficii sănătoase.
Alimente pentru dinți și oase mai puternice
Știi deja că un nutrient important în dezvoltarea și susținerea oaselor și a dinților este calciul. Acesta este inseparabil de vitamina D, care ajută la absorbția calciului, precum și la mineralizarea oaselor. Vitamina D are proprietatea de a stimula și starea de spirit, dar și de a îmbunătăți performanțele cognitive. Alimentele bogate în calciu sunt: brânza, varza și sucul de portocale. De asemenea, îți poți completa dieta și cu alte alimente care abundă în calciu: iaurtul, laptele, sardinele, varza kale, spanacul, fulgi de porumb, soia, laptele de soia.
Alimente care echilibrează hormonii
Un studiuefectuat de cercetătorii de la Clinica Cleveland (SUA) a descoperit că sistemul reproductiv are un rol vital în supraviețuirea speciei. Pentru femei, fertilitatea și echilibrul hormonal pot fi susținute prin consumul de alimente bogate în acizi grași Omega-3, vitamina E, vitamina C, iod și colină. Regăsești acești nutrienți în alimente precum: somonul, nucile, migdalele, semințele, și uleiul din semințe.
Alimente pentru menținerea greutății
Proteina este foarte importantă pentru a-ți asigura o sănătate optimă și o bună constituție corporală. Consumată așa cum trebuie, proteina ajută la scăderea în greutate prin stimularea metabolismului. Specialiștii în sănătate recomandă consumul a până la 1 gram de proteină per kilogram de greutate corporală. Cele mai bune surse de proteine se regăsesc în carnea roșie, ouă și fasole. Ouăle pot fi consumate cu succes la micul dejun, pentru a-ți asigura porția de energie vitală la început de zi, în timp ce carnea roșie poate fi asociată prânzului, în combinație cu o salată sănătoasă. Fasolea este excelentă pentru a fi servită fie la prânz, fie la cină.
Alimente pentru întărirea sistemului nervos
0,4 mg de acid folic pe zi este benefic pentru menținerea calmului și susținerea bunei funcționări a sistemului nervos. În plus, acidul folic ajută organismul să producă noi celule, să-și păstreze un echilibru emoțional benefic, dar și să stimuleze sistemul imunitar. Îți poți suplimenta doza de acid folic recomandată zilnic consumând mai des avocado, morcovi și sfeclă roșie, în diverse combinații pentru salate sau alte preparate delicioase.
Începe de azi să-i oferi corpului tău nutrienții de care are nevoie pentru a funcționa la capacitate maximă!
Comenteaza