Cafeaua se numără printre cele mai adorate băuturi din întreaga lume. Pentru mulți, ea este un adevărat ritual al fiecărei dimineți. Aroma, parfumul său îmbietor și gustul fermecător, poate transforma orice dimineață mohorâtă într-una însorită și plină de voie bună.

Astăzi te invităm să descoperi o listă de 20 de curiozități pe care, cel mai probabil, nu le știai până acum despre această băutură. Între timp, te încurajăm să te răsfeți cu o ceașcă de cafea Vescovi de cea mai bună calitate.

Cafeaua Vescovi a luat naștere Padova, fiind una dintre cele mai gustoase cafele din Italia. Misiunea ei este de a oferi o experiență unică și plăcută printr-un amestec echilibrat de aromă desăvârșită și dulceață aparte care te va cuceri din prima.

 1. Boabele de cafea provin, de fapt, dintr-un fruct de culoare roșie.
 2. Cafeaua este a doua cea mai vândută marfă din întreaga lume, imediat după petrol.
 3. Aproximativ 2,5 miliarde de cești de cafea sunt consumate în fiecare zi în întreaga lume.
 4. Oamenii de știință au demonstrat faptul că un consum regulat de cafea îmbunătățește memoria de scurtă durată prin antrenarea activității creierului.
 5. Denumirea de ,,cappuccino” își are originea în asemănarea culorii cafelei cu robele călugărilor capucini.
 6. În Paris exista o cafenea unde prețul produselor fluctuează în funcție de comportamentul clientului. Astfel, cu cât acesta este mai politicos, cu atât cafeaua sa va fi mai ieftină.
 7. Unele studii arată faptul că un consum regulat de cafea în doze mici, poate ajuta atleții să perfomeze de trei ori mai bine.
 8. Este demonstrat, de asemenea, faptul că durerea musculară poate fi diminuată prin consumul de cafea înaintea efectuării exercitiilor.
 9. Ceafeaua îmbunătățește puterea de concentrare.
 10.  Pentru o bună perioadă de timp cafeaua a fost cunoscută sub numele de ,,vinul Arabiei”.
 11.  Deși în lume există aproximativ 50 de tipuri de cafea, doar două dintre ele sunt folosite pentru prepararea cafelei comerciale: arabica sau robusta.
 12. Consumul de cafea previne ridurile și este folosită în diverse tratamente pentru înfrumusețarea pielii.
 13. Cafeaua ajută la arderea grăsimii și accelerează metabolismul.
 14.  Consumul regulat de cafea menține mintea sănătoasă și previne bolile precum Alzheimer sau demența.
 15.  Cafeaua este bogată în nutrienți și vitamine precum B2, B5, magneziu și potasiu.
 16.  Beethoven era atât de fascinat de cafea, încât număra 60 de boabe pentru a realiza o ceașcă de cafea perfectă.
 17.  Cea mai scumpă și rară cafea din lume se numește Kopi Luwak și este obținută din excrementele unei specii de maimuțe.
 18.  Brazilia produce cea mai mare cantitate de cafea din lume, aproximativ o treime din oferta mondială.
 19.  Cafeaua decofeinizată nu este total lipsită de cafeină. Aceasta conține totuși 2-12 miligrame de cafeină în comparație cu cea obișnuită care are între 95 și 200 de miligrame.
 20.  O ceașcă de cafea neagră conține doar o calorie. Problemele apar atunci când sunt adăguați îndulcitori, siropuri, frișcă sau lapte.

Acum că ai aflat mai multe lucruri interesante despre această băutură, sperăm să te răsfeți în fiecare dimineață cu savoarea minunată a unei cești de cafea Vescovi.  Bucură-te de gustul fermecător al cafelei care a câștigat Medalia de Aur la Expoziția din Londra și care are o întreagă istorie încă din 1927.