De pe masa de sărbătoare nu lipsesc niciodată câteva deserturi pregătite special pentru Paște. Sărbătorile pascale reprezintă motiv de bucurie și pentru cei mici, chiar dacă ei nu înțeleg cu adevărat semnificația acestei sărbători. Pentru a te bucura de astmosfera de sărbătoare în familie și pentru a crea amintiri pe viață, prepară aceste 3 deserturi haioase pentru Paște împreună cu copiii!

3 rețete de deserturi pentru Paște pe care le poți pregăti cu copiii

Fursecuri cu bobițe de ciocolată colorate

deserturi_pentru_paste

Foto: Pinterest

Ingrediente pentru 24 de fursecuri:

  • ¾ cană de unt la temperatura camerei;
  • 1 cană de zahăr brun;
  • ½ cană de zahăr tos;
  • 1 ou la temperatura camerei;
  • 1 lingură de esență de vanilie;
  • 2 ½ cană de făină;
  • 2 lingurițe de amidon de porumb;
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu;
  • ½ linguriță de sare;
  • 350 mg de chipsuri de ciocolată;
  • 1 cană de bobițe de ciocolată colorate.

Mod de preparare:

  1. Acoperă o tavă cu hârtie de copt.
  2. Într-un bol încăpător, amestecă untul cu ambele tipuri de zahăr, apoi încorporează oul și esența de vanilie – poți folosi mixerul pentru a omogeniza mai bine.
  3. Ia apoi un bol mai mic și pune copiii să amestece făina, amidonul de porumb, bicarbonatul de sodiu, dar și sarea.
  4. Încorporează apoi amestecul pe bază de făină în compoziția umedă și la final adaugă chipsurile de ciocolată, precum și bobițele colorate.
  5. Urmează partea cea mai distractivă: pune-i pe cei mici să modeleze compoziția în formă de biluțe pe care le vei așeza în tavă și le vei presa ușor cu podul palmei. Acoperă tava cu folie de plastic și dă-o la congelator timp de măcar o oră. Preîncălzește între timp cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi coace fursecurile timp de 10-12 minute. Chiar dacă nu par coapte, ele sunt iar dacă le vei lăsa mai mult se vor întări.
  6. Scoate fursecurile din cuptor și lasă-le la răcit câteva minute înainte de a le da voie celor mici să le savureze. Fursecurile arată foarte bine așezate pe un platou acoperit cu șervețele cu motive pascale.

Cuiburi cu ouă colorate, făcute cu sticksuri și unt de arahide

deserturi_de_paste

Foto: Pinterest

Ingrediente pentru 16 cuiburi:

  • 4 căni de sticksuri rupte în 3-4 bucăți;
  • 1 cană de unt de arahide;
  • 1 cană de bile de ciocolată cu caramel;
  • 24 de ouă mici de ciocolată din comerț.

Mod de preparare:

  1. Topește untul de arahide împreună cu bilele de ciocolată cu caramel într-un bol, în cuptorul cu microunde. Din 30 în 30 de secunde, oprește cuptorul pentru a amesteca cu o spatulă, apoi continuă. În cel mult 2 minute amestecul va fi omogen.
  2. Pune sticksurile într-un bol încăpător și adaugă peste untul de arahide cremos, apoi pune copiii să amestece cu o spatulă.
  3. Ia o tavă cu forme de brioșe și umple formele cu compoziția preparată. Cei mici vor fi foarte bucuroși dacă îi rogi să apese cu degetele în mijloc, pentru a face loc pentru ouă. Dă apoi la frigider pentru o oră, apoi scoate cuiburile din formele de brioșă și așază în ele câte 3 mini-ouă de ciocolată. Nu numai că este un desert gustos și pe placul copiilor, însă va și arăta foarte bine pe masa festivă.

Chec rotund, decorat cu ouă de ciocolată

deserturi_de_paste

Foto: Pinterest

Ingrediente pentru 12 porții:

  • 250 g unt la temperatura camerei;
  • 230 g zahăr tos;
  • 5 ouă la temperatura camerei;
  • 2 lingurițe de esență de vanilie;
  • 350 g făină;
  • 2 ½ linguriță de praf de copt;
  • ¼ linguriță de sare;
  • 125 ml lapte;
  • 150 g ciocolată albă;
  • mini ouă de ciocolată multicolore, pentru ornat.

Mod de preparare:

  1. Începe prin a preîncălzi cuptorul la 170 de grade Celsius. Unge o tavă de chec rotundă, de preferat cu gaură în mijloc, cu unt.
  2. Într-un bol mare amestecă făina, praful de copt și sarea, apoi lasă deoparte.
  3. Într-un alt bol la fel de mare, bate cu mixerul untul împreună cu zahărul și esența de vanilie până când obții o compoziție pufoasă – va dura în jur de 5 minute.
  4. Adaugă apoi în bol ouăle, pe rând, mixând bine. Setează acum mixerul la o intensitate mai mică și adaugă în 3 tranșe făina, alternând cu laptele. Imediat ce se omogenizează compoziția, oprește mixerul pentru că nu vrei să amesteci excesiv.
  5. Transferă compoziția în forma rotundă, apoi dă la cuptor pentru 50 de minute. Verifică cu o scobitoare dacă checul este copt în interior, apoi scoate și lasă la răcit 10 minute.
  6. Răstoarnă checul după 10 minute pe un platou rotund și lasă să se răcească în totalitate.
  7. Topește ciocolata albă în cuptorul cu microunde și toarn-o apoi deasupra checului, iar înainte ca aceasta să se răcească așază mini-ouăle de ciocolată peste glazură. Copiii vor fi extrem de încântați de aspect, dar și de gust, așa că nu te aștepta să reziste prea mult pe masa de Paște acest desert.

Deserturile pregătite în familie, mai ales cu ocazia sărbătorilor, sunt mai gustoase decât cele cumpărate, dar și mult mai valoroase – veți rămâne cu amintiri pe viață.

Potrivit tradiției, pasca este desertul care nu are voie să lipsească de pe masa din zilele de Paște – aici vei găsi cele mai gustoase rețete de pască.