De energie ai nevoie pe tot parcursul zilei, nu doar la micul dejun. Împreună cu Fulgii de Porumb Fortza, îți arătăm cum să-ți reîncarci bateriile indiferent de oră, preparând câteva gustări pe cât de sănătoase, pe atât de delicioase.

fortza

Fulgii de porumb au fost de multă vreme sinonimi cu un mic dejun hrănitor și sănătos. Fie că îi prepari cu lapte sau topping-uri de fructe proaspete, nuci, semințe sau iaurt, fulgii de porumb sunt, cu siguranță, o opțiune delicioasă și energică pentru prima masă a zilei.

Și totuși, versatilitatea lor ar putea fi fructificată în multe alte preparate, de la idei de mic dejun la gustări yummy și prânzuri sățioase.

Creează-ți mese interesante folosind ca ingredient principal fulgi de porumb de calitate superioară, cu un adaos de multivitamine și fier, pornind de la propunerile noastre de mai jos! 🙂

1.     Fulgi de porumb crocanți înveliți în ciocolată

Pasul 1: Pregătește ingredientele

Ai nevoie de:

 • 3 căni de Fulgi de Porumb Fortza de Rontzăială
 • 50 g de ciocolată semi-dulce, tăiată în cubulețe
 • 1 lingură de unt
 • Tavă și hârtie de copt

Pasul 2: Topește ciocolata

Pune cubulețele de ciocolată într-un bol rezistent la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde. Oprește cuptorul, scoate bolul, amestecă ciocolata și introdu vasul din nou în cuptor pentru alte 30 de secunde. Poți repeta procesul de câte ori este nevoie, până când ciocolata se topește complet. Nu uita să amesteci în vas la fiecare 30 de secunde, pentru a te asigura că ciocolata se topește perfect.

Pasul 3: Adaugă untul

Adaugă lingura de unt în bolul cu ciocolată topită și introdu-l din nou în cuptorul cu microunde, pentru încă 30 de secunde. Cele două ingrediente se vor omogeniza perfect.

Pasul 4: Amestecă ingredientele

Ia un alt bol mai încăpător și pune cele 3 căni de fulgi de porumb Fortza de Rontzăială în el. Toarnă peste ei ciocolata și untul care s-au contopit perfect în cuptorul cu microunde. Mixează ingredientele cu multă grijă, astfel încât fulgii de porumb să nu se rupă. Vei ști că gustarea este gata atunci când nu va mai rămâne niciun colț neacoperit de ciocolată, însă va trebui să ai suficientă răbdare.

Pasul 5: Separă fulgii înveliți în ciocolată

Acum că ai acoperit cu generozitate fulgii în ciocolată, e timpul să-i separi în porțiuni mai mici. Ia o tavă și acoper-o cu hârtie de copt. Cu ajutorul unei linguri, ia din bol mici bucăți de fulgi înveliți în ciocolată și așază-le în tavă. Asigură-te că le pui la distanță, astfel încât bucățile să nu se atingă între ele.

Pune tava cu bucățile crocante de fulgi în ciocolată în frigider preț de 1 oră, după care vor fi gata de rontzăit! 🙂

shutterstock_89043355

2.     Fulgi de porumb ornați cu brânză

Această rețetă se prepară doar la cuptorul cu microunde, ceea ce-ți asigură un rezultat apetisant în doar câteva minute.

Ingrediente:

 • 1 cană de Fulgi de Porumb Fortza de Bere
 • ¼ cană de alune prăjite
 • 2 linguri de brânză topită rasă
 • ¼ linguriță de pudră de ardei gras
 • ½ linguriță de sos Worcestershire
 • 1 lingură de unt
 • sare după gust

Pasul 1: Mixează untul cu alunele

Într-un bol termorezistent, combină untul și alunele prăjite și introdu-l în cuptorul cu microunde la foc mare, pentru circa 30 de secunde.

Pasul 2: Adaugă și restul ingredientelor

Oprește cuptorul, scoate bolul și adaugă celelalte ingrediente: fulgii de porumb sărați Fortza de Bere, lingurile de brânză rasă, sosul Worcestershire, lingurița de pudră de ardei gras, lingura de unt și puțină sare, după gust.

Pasul 3: Pune vasul cu ingrediente în cuptorul cu microunde

Amestecă bine toate ingredientele în bol, apoi pune-l în cuptorul cu microunde la foc mare pentru încă 1 minut.

Pasul 4: Lasă gustarea la răcit

Lasă bolul să se răcească foarte bine și apoi transferă gustarea fie pe o farfurie, fie într-un recipient etanș, pentru a o savura oricând ai poftă de ceva tare bun.

shutterstock_51896263

3.     Baton energizant cu fulgi de porumb și fructe deshidratate

Ingrediente:

 • 200 g Fulgi de Porumb Fortza de Atractzie
 • 100 g unt
 • 60 g ciocolată albă
 • 80 g fructe deshidratate
 • 6 linguri zahăr brun
 • 4 linguri miere de albine

Pasul 1: Topește zahărul, untul și mierea

Într-o tigaie încăpătoare, pune zahărul brun, untul și mierea la topit la foc mic, până când se vor omogeniza complet.

Pasul 2: Adaugă ciocolata

Ia tigaia de pe foc, apoi adaugă ciocolata albă și continuă să amesteci până când și aceasta se dizolvă complet.

Pasul 3: Completează cu fulgii de porumb și fructele deshidratate

După ce s-a topit și ciocolata, adaugă fulgii de porumb Fortza de Atractzie împreună cu fructele deshidratate și amestecă ingredientele foarte bine.

Pasul 4: Pune compoziția în tava de copt

Apoi, ia o tavă de 25×30 cm, îmbrac-o cu hârtie de copt și răstoarnă compoziția obținută în ea. Nivelează compoziția, apoi taie-o în dreptunghiuri de dimensiuni egale.

Pasul 5: Pune tava în frigider

Bagă tava la frigider pentru o oră, astfel încât batoanele energizante să se întărească și să fie gata de rontzăit.

shutterstock_460434004