Cui nu îi place să își înceapă ziua cu un mic dejun care conține bacon prăjit? În cursul săptămânii rareori avem timp să ne răsfățăm cu un mic dejun mai complex, însă zilele de weekend sunt ideale pentru a încerca aceste rețete gustoase cu bacon prăjit!

3 rețete gustoase cu bacon prăjit

Bulete de bacon prăjit umplute

bacon_prajit

Foto: Pinterest

Ingrediente pentru 8 porții:

  • ½ lingură unt;
  • 2 linguri de ceapă tocată fin;
  • 3 felii de pâine, tocată cuburi;
  • ¼ cană brânză Cheddar rasă;
  • 1 ou bătut;
  • ¼ linguriță de sare;
  • ¼ linguriță de usturoi granulat;
  • ¼ linguriță de piper măcinat;
  • 8 felii de bacon;
  • scobitori.

Mod de preparare:

  1. Topește untul într-o tigaie antiaderentă, apoi sotează în el ceapa preț de 5 minute.
  2. Ia apoi un bol și amestecă în el ceapa călită cu pâinea tăiată cubulețe, cu brânza Cheddar rasă, oul, dar și condimentele. Folosește apoi mâinile pentru a modele 8 bulete de dimensiuni egale, pe care le vei înveli în câte o felie de bacon – folosește câte o scobitoare pentru a fixa baconul.
  3. Încinge o tigaie antiaderentă pe foc mediu și prăjește buletele de bacon aproximativ 15 minute, asigurându-te că le întorci pe toate părțile.

Mini-clătite de cartof cu ochiuri și bacon crocant

bacon_prajit

Foto: Pinterest

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 350 g de cartofi curățați de coajă și tocați mărunt;
  • 125 ml lapte;
  • 1 ceapă verde tocată fin;
  • 15 g unt;
  • 2 linguri de ulei vegetal;
  • 4 felii subțiri de bacon;
  • 2 ouă;
  • 2 mâini de frunze de spanac;
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Pune cuburile de cartofi într-o oală cu apă și o lingură de sare, la fiert. După ce cartofii sunt fierți (va dura cam 20 minute) lasă-i la scurs într-o sită apoi pasează-i împreună cu laptele încălzit, dar și cu ceapa verde tocată fin. Asezonează cu sare și piper după gust și apoi modelează piureul în 4 mini-clătite.
  2. Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie antiaderentă și gătește clătitele din cartof pasat timp de 3 minute pe fiecare parte, apoi scoate-le pe două farfurii – câte 2 clătite pe fiecare.
  3. Ia o tigaie curată, las-o să se încingă bine și așază în ea de această dată fâșiile de bacon. Întoarce-le pe partea cealaltă după câteva minute, imediat ce observi că s-au rumenit bine și au devenit crețe pe margini. Mai gătește câteva minute și pe partea aceasta apoi scoate-le pe farfurie, așezându-le alături de clătitele de cartof.
  4. Încinge iar tigaia după ce ai șters-o cu un șervețel de hârtie, pune în ea lingura de ulei rămasă și prăjește ambele ouă. Scoate ochiurile pe farfurii, însă după ce împarți în prealabil cantitatea de frunze de spanac între cele 2 farfurii. Ouăle le vei așeza pe patul de spanac. Servește imediat, înainte să se răcească.

Tortilla umplută cu ouă și bacon prăjit

tortillas_cu_bacon_prajit

Foto: Pinterest

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui;
  • 4 ouă la temperatura camerei;
  • 4 felii de bacon, prăjite în prealabil în tigaie;
  • 1 roșie curățată de semințe și tocată fin;
  • ¼ cană brânză Cheddar rasă;
  • 2 tortillas;
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Încinge uleiul de floarea soarelui într-o tigaie. Bate într-un bol cele 4 ouă cu o furculiță, apoi pune-le în tigaie și folosește o spatulă pentru a amesteca încontinuu.
  2. Așază cele 2 tortilla pe câte o farfurie și întinde pe ele câte jumătate din compoziția de omletă preparată. Adaugă deasupra și câte 2 fâșii de bacon prăjit, dar și jumătate din roșia tocată pe fiecare tortilla. Asezonează cu sare și piper, încheie cu brânza Cheddar rasă și rulează strâns.
  3. Încinge pe foc o tigaie tip grill și așază în ea cele două rulouri umplute cu ou și bacon, presând bine cu palmele. După 1-2 minute, întoarce și pe partea cealaltă și repetă operațiunea. Scoate rulourile din tigaie, așază-le iar pe câte o farfurie, taie-le pe jumătate și servește imediat, înainte să se răcească. Poftă bună!

Toate aceste 3 rețete cu bacon prăjt sunt gustoase, însă au un aport caloric destul de mare, așa că ar fi bine să le pregătești ocazional, în niciun caz în fiecare zi. Sunt ideale pentru diminețile târzii de weekend, în care simți nevoia să mănânci ceva gustos și îți dai voie să te răsfeți cu un preparat mai puțin sănătos. Pentru a scăpa de caloriile în plus acumulate, asigură-te că ieși la o plimbare după un asemenea mic dejun copios.