Cafeaua este cel mai plăcut motiv pentru care te trezești dimineața, însă mulți oameni subestimează puterea acesteia, care nu se rezumă numai la a-ți oferi doza de energie matinală necesară pentru a face față cu brio sarcinilor de la birou. Dacă ești unul dintre fanii cafelei și în plus îți mai place să gătești, spune-ne sincer: de câte ori te-ai gândit să faci din cafea ingredientul-magic al unor rețete de deserturi care-ți lasă gura apă? Și nu, nu ne referim doar la clasica rețetă de tiramisu pe care aproape oricine știe să o prepare, ci la prăjituri cu cafea care-ți vor pune în evidență calitățile de chef în fața prietenilor sau oaspeților.
Încearcă și tu rețetele care-ți vor duce dependența de cafea la un nivel mai…dulce! 🙂
Rețete de desert cu cafea
1. Acadele cu tiramisu. Desertul italinesc preferat al tuturor, cu mascarpone, cafea și ciocolată, tocmai a fost transformat într-o înghețată! Este o rețetă cu cafea pe care trebuie să o încerci, măcar o dată pe lună.
INGREDIENTE
2 linguri sirop de malț de orez
2 lingurițe de cafea instant
2 linguri de pudră de cacao
500 g de iaurt grecesc
125 ml frișcă îngroșată
1/2 cană (110 g) zahăr
MOD DE PREPARARE:
Într-un bol, combină siropul de malț de orez, cafeaua, ciocolata și 1/4 (60 ml) apă fiartă. Amestecă, apoi lasă mixtura la răcit complet. Combină iaurtul, smântâna și zahărul într-un castron mare. Omogenizează, apoi lasă-le deoparte timp de 10 minute, până se topește zahărul.
Pune o linguriță de cafea în fiecare formă de gheață, apoi umple formele pe jumătate cu amestecul din iaurt. Deasupra, pune 1 lingură de cafea, apoi adaugă iaurtul rămas. Folosește un băț de frigăruie pe care să-l introduci în fiecare acadea, pentru a o susține. Pune-le apoi în frigider la înghețat peste noapte.
2. Bomboane de cafea. Cum să reziști combinației dintre aroma de cafea și glazura de ciocolată? Iată un desert cu cafea pe care-l poți lua cu tine la pachet și pe care-l poți servi oriunde te afli.
INGREDIENTE:
320 g de făină
170 g de zahăr
1 ceașcă de unt
1 lingură de granule de cafea instant
1/2 linguriță de vanilie
1 ceașcă smântână
Glazura de ciocolată
2 linguri de lapte
1 lingură de unt
1 cană zahăr pudră
34 g ciocolată fără zahăr
MOD DE PREPARARE
Într-un castron mare, amestecă untul, zahărul și smântâna, până obții un amestec pufos. Adaugă vanilia, amestecă, apoi combină totul cu granulele de cafea instant. Din aluatul obținut, formează bomboanele modelându-le în formă de bile. Așază bomboanele pe foi de copt într-o tavă încăpătoare, și dă la copt timp de 18-20 minute, la 320 grade Celsius.
Pentru glazură, pune într-o cratiță apă la fiert, peste care adaugă untul și ciocolata, pentru a se topi împreună. După ce ingredientele s-au topit și s-au omogenizat, ia-le de pe foc, adaugă peste ele laptele și bate ingredientele până la omogenizare. Între timp, scoate bomboabele și adaugă glazura de ciocolată peste ele. Pune-le în frigider cât încă mai sunt calde, iar după ce s-au întărit, te poți bucura de un desert cu cafea absolut delicios.
3. Jeleuri de cafea. O rețetă cu cafea simplă, pe care o poți prepara atât la ocazii speciale, cât și pentru un moment de răsfăț personal.
INGREDIENTE
espresso instant pulbere și boabe de cafea
1 plic gelatină fără arome
1/4 cană apă rece
1/4 cană zahăr
1 – 1/2 cești de cafea fierbinte, proaspăt preparată
frișcă
MOD DE PREPARARE
Într-o cratiță mică, pune puțină apă rece și presară gelatina peste ea, apoi las-o să stea timp de 1 minut. Apoi, adaugă peste gelatină 1/4 cană zahăr plus cafeaua fierbinte preparată recent, și încălzește amestecul la foc mic, până observi că gelatina s-a topit complet. În 4 cești de cafea, toarnă compoziția în părți egale și pune ceștile în frigider pentru a se întări. Se decorează cu frișcă, cu espresso instant sau cu boabe de cafea, în funcție de preferințe.
Tu ce deserturi cu cafea ai încercat până acum?
Comenteaza