Înghețata este desertul vedetă al sezonului cald. Cu diverse arome și culori, înghețata va reuși mereu să aducă zâmbetul pe buze într-o zi toridă de vară. Cum se apropie și la noi această perioadă a anului, ne-am gândit să alegem pentru tine trei rețete delicioase și ușor de preparat de înghețată. Astfel, te poți răsfăța chiar la tine acasă cu un desert savuros și răcoritor.
-
Cuprins articol
Înghețată cu Oreo
Ingrediente
- 480 ml smântână
- 395 ml lapte condensat
- 12 biscuiți oreo (poți adăuga mai mulți sau mai puțini, după propriile preferințe)
Mod de preparare
Adaugă într-un bol mare smântâna și laptele condensat, apoi amestecă până când obții o compoziție omogenă.
Mărunțește foarte bine biscuiții și pune-i în compoziția cremei obținute anterior. Amestecă foarte bine, apoi pune totul într-o tavă de copt și las-o la congelator pentru 3-4 ore.
După ce se răcește complet te poți răsfăța cu acest desert delicios și ușor de făcut.
2. Înghețată cu cheesecake de fructe de pădure
Ingrediente
- 480 ml smântână
- 415 ml lapte condensat
- 115 g cremă de brânză
- 75 g fructe de pădure
- 160 g dulceață de căpșuni
Mod de preparare
Pregătește un bol mare în care vei amesteca smântâna și laptele condensat. După ce ai obținut o compoziție omogenă, adaugă crema de brânză, fructele de pădure și dulceața de căpșuni și amestecă în continuare foarte bine. Dacă vrei, mai poți adăuga și câțiva biscuiți simpli mărunțiți pe care să îi amesteci cu restul compoziției.
La final, adaugă totul într-o tavă de copt și lasă la congelator 3-4 ore. După ce se răcește foarte bine te poți înfructa din acest desert absolut savuros.
3. Tort de înghețată
Ingrediente
- 85 de g de biscuiți simpli
- 2 lingurițe de zahăr
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1 linguriță de sare
- 115 g unt
- 475 g inghețată de ciocolată
- 200 de g de bezea
- 175 g fulgi de ciocolată
- 225 g ciocolată neagră
- 480 g smântână
Mod de preparare
Mărunțește foarte bine biscuiții, apoi ia un bol mare și amestecă-i împreună cu zahărul, scorțișoara, sarea și untul topit. Pune compoziția într-o formă de tort și uniformizeaz-o.
Într-un alt bol amestecă crema de inghețată cu jumătate din bezele și fulgii de ciocolată. Răstoarnă crema obținută peste compoziția de biscuiți realizată anterior și lasă la răcit peste noapte.
Topește ciocolata împreună cu smântâna, iar crema obținută adaugă peste tortul de inghețată și lasă la răcit aproximativ 30 de minute. Apoi, pune deasupra și restul de bezele.
Acum ai terminat un tort delicios de care să te bucuri împreună cu cei dragi ție.
Poftă bună!
Comenteaza