Indiferent de ocazie, dacă alegi să prepari prăjituri cu nucă, nu vei da greș – acestea sunt iubite de toată lumea, de la cei mici, la bunici!

Îți propunem trei rețete de prăjituri cu nucă, pe care le poți prepara destul de ușor, iar apoi le poți savura în compania celor dragi.

Top 3 rețete de prăjituri cu nucă

Prăjitură cu nucă și măr

prajitura_cu_nuca

Foto: Pinterest

Ingrediente pentru 16 porții:

  • 8 căni de mere curățate de coajă și tăiate felii;
  • 2 ¼ cană de zahăr brun;
  • 2 lingurițe de scorțișoară;
  • 1 cană de unt la temperatura camerei;
  • 2 ouă mari;
  • 2 căni de făină;
  • 1 cană de nuci mărunțite;
  • opțional, înghețată de vanilie pentru servire.

Mod de preparare:

  1. Acoperă o tavă dreptunghiulară de plăcintă cu hărtie de copt, apoi așază în ea feliile de măr. Adaugă deasupra ¼ cană de zahăr brun, dar și scorțișoara.
  2. Într-un bol, amestecă zahărul rămas cu untul moale și ouăle. Încorporează făina și jumătate din cana de nuci. Transferă această compoziție în tavă, peste feliile de măr. Deasupra așază nucile rămase.
  3. Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coace prăjitura timp de aproximativ 50 de minute – când este gata, merele se înmoaie, iar prăjitura se rumenește ușor. Servește prăjitura cu nucă fie după ce se răcește, fie imediat ce o scoți din cuptor, alături de o cupă de înghețată cu vanilie.

Tartă cu nuci și caramel

tarta_cu_nuca

Foto: Pinterest

Ingrediente pentru 8 porții:

  • 1 aluat pentru tartă congelat;
  • 1 ¼ cană de zahăr tos;
  • ½ cană de apă;
  • 1 cană de smântână pentru gătit încălzită;
  • 1/3 cană miere;
  • ½ linguriță de sare;
  • 3 căni de nuci mărunțite.

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
  2. Întinde aluatul pentru tartă într-o tavă rotundă, acoperită în prealabil cu hârtie de copt sau unsă cu unt. Înțeapă cu furculița aluatul din loc în loc, apoi coace-l preț de 25 de minute.
  3. Între timp, prepară umplutura pentru tartă: pune la încălzit într-o crăticioară apa, apoi dizolvă în ea zahărul, fără să amesteci. După ce lichidul devine maroniu, oprește focul și încorporează treptat smăntâna lichidă încălzită, dar și untul, apoi mierea. Pornește iar focul, la intensitate mică și lasă totul să fiarbă până când se omogenizează compoziția. La final, încorporează nucile și asezonează cu sare. Transferă compoziția în forma de tartă, peste aluatul deja copt și mai coace încă 15 minute.
  4. La final, vei scoate tarta și o vei lăsa la răcit cel puțin 2 ore înainte de a o porționa și servi.

Prăjitură cu nucă și cafea

prajituri_nuca

Foto: Pinterest

Ingrediente pentru 20 porții:

  • 225 g unt moale;
  • 225 g zahăr tos;
  • 2 lingurițe de praf de copt;
  • 4 ouă mari;
  • 2 linguri de ness foarte concentrat;
  • 75 g nuci mărunțite.

Ingrediente pentru glazură:

  • 75 g unt moale;
  • 225 g zahăr pudră;
  • 2 linguri de lapte;
  • 2 lingurițe de ness concentrat.

Mod de preparare:

  1. Începe prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Acoperă o tavă dreptunghiulară de plăcintă cu hârtie de copt.
  3. Pune toate ingredientele pentru aluat (mai puțin nucile mărunțite) într-un bol încăpător și folosește mixerul pentru a le amesteca bine. Transferă compoziția în tavă și dă-o la cuptor pentru 40 de minute. Fă testul scobitorii pentru a verifica dacă este coaptă în interior. Când este gata, scoate-o și las-o la răcit în tavă.
  4. Între timp, prepară glazura. Bate cu mixerul toate ingredientele într-un bol. Cu o spatulă, distribuie glazura pe suprafața întregii prăjituri. Ornează cu nucile mărunțite și porționează. Poți servi prăjitura aceasta chiar alături de o cafea sau un capuccino, pentru a îi potența aroma.

Toate cele 3 prăjituri cu nucă de mai sus sunt gustoase, sănătoase, dar și ușor de preparat, chiar dacă ești încă începătoare în bucătărie. Vestea bună este că sunt potrivite pentru orice ocazie, fie că vorbim despre o masă în familie, fie că este vorba despre o ocazie specială, cum ar fi o aniversare ori un alt eveniment important.