Chiar dacă perioada postului este mai restrictivă în ceea ce privește anumite mâncăruri preferate, asta nu înseamnă că nu te poți bucura de bucate delicioase și ușor de preparat. De aceea, am ales pentru tine trei rețete de prăjituri ideale pentru perioada Postului Paștelui.
Cuprins articol
Prăjitură Bounty
Ingrediente:
Pentru blat:
- 180 g faină
- 150 g zahăr
- 120 ml ulei
- 150 ml suc de portocale
- 2 linguri cacao
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță rasă de bicarbonat
- 1 lingură cu vârf fulgi de nucă de cocos
- 50-60 g ciocolată neagră
Pentru cremă:
- 400 g lapte de cocos
- 100 g zahăr
- 3 linguri rase griș
- 100 g fulgi de nucă de cocos
Pentru glazura de ciocolată:
- 200 g ciocolată neagră
- 1 lingură ulei de cocos
Mod de preparare:
Blatul:
Pasul 1: Pregătește cuptorul și lasă-l să se încingă la 180 de grade.
Pasul 2: Între timp, ia un bol mai mare în care vei amesteca făina, cacaoa, praful de copt și bicarbonatul.
Pasul 3: Într-un alt bol vei amesteca, folosindu-te de mixer, zahărul cu uleiul. Adaugă apoi sucul de portocale și amestecul realizat anterior la pasul 2.
Pasul 4: Omogenizează bine compoziția, apoi adaugă ciocolata neagră rasă sau tocată mărunt și fulgii de cocos. După ce te-ai asigurat că ai amestecat totul bine, toarnă întreaga compoziție într-o tavă și las-o la cuptor aproximativ 10 minute la foc mediu, apoi se scade temperatura la 170 la foc mic și se mai lasa circa 15 minute.
Crema:
Pasul 1: Într-o oala pe foc vei pune laptele de cocos și zahărul.
Pasul 2: Când laptele dă în clocot adaugă grișul și amestecă continuu aproximativ 2 minute.
Pasul 3: Compoziția se amestecă cu fulgii de cocos și se toarnă fierbinte peste blat.
Glazura:
Topește ciocolata cu uleiul de cocos și adaug-o deasupra prăjiturii. Întinde-o uniform începând de la mijlocul prăjiturii spre marginile acesteia.
Acum tot ce trebuie să faci este să lași prăjitura la rece câteva ore și apoi să o savurezi împreună cu cei dragi.
Batoane cu stafide și goji
Ingrediente:
- 200 g fulgi de ovăz
- 100 g stafide
- 100 g fructe goji
- 100 g miere de albine
- 100 g margarină
Mod de preparare:
Pasul 1: Pregătește cuptorul și lasă-l la încins. Între timp, ia un bol și adaugă fulgii de ovăz, stafidele și fructele goji.
Pasul 2: Adaugă margarina și mierea de albine, apoi amestecă compoziția foarte bine.
Pasul 3: Pregătește o tavă tapetată cu hărtie de copt și asează compoziția nivelată.
Pasul 4: Lasă preparatul la cuptor aproximativ 15 minute.
Pasul 5: După ce s-a răcit poți tăia batoanele cu un cuțit bine ascuțit.
Acum poți să te bucuri de propriile batoane energizante care să îți dea sursa de energie necesară pe parcursul zilei.
Melcișori cu nucă
Ingrediente:
- 500 g faină
- 250 ml apă calduță
- 1 plic drojdie uscată
- 4 linguri miere
- 25 g margarină
- 300 g miez nucă pisat
- 200 g zahăr
Mod de preparare:
Pasul 1: Într-un bol mai mare dizolvă plicul de drojdie în puțină apă călduță, iar apoi adaugă puțină faină.
Pasul 2: Vei obține o maia pe care trebuie să-l lași la dospit până își dublează volumul.
Pasul 3: Diluează mierea în apă și adaugă margarina topită.
Pasul 4: Omogenizează maiaua împreună cu mierea diluată și margarina, apoi începe să torni încet făina. Amestecă totul foarte bine pănă cănd obții un aluat consistent.
Pasul 5: Aluatul se lasă la dospit, după care se întinde ca pe o foaie și se toarnă miezul de nucă.
Pasul 6: Rulează aluatul ca pe o ruladă apoi taie cu un cuțit rulouri de dimensiunea pe care o dorești.
Pasul 7: Așează acele rulouri într-o tavă tapetată cu hărție de copt și lasă-le sa crească aproximativ 30 de minute. Apoi, unge-le cu sirop din apă cu zahăr și lasă-le la cuptor până când se rumenesc frumos.
După ce se răcesc poți să te bucuri de acești delicioși melcișiori de post gustoși și ușor de făcut.
Poftă bună!
Comenteaza