Bucătăria ne permite să fim creativi, să ne lăsăm imaginația pentru a crea cele mai delicioase preparate. Deși este foarte plăcut să experimentezi tot felul de combinații de alimente și chiar să aibă un gust nemaipomenit, acestea s-ar putea să nu fie chiar cele mai potrivite pentru sănătatea organismului tău.

Iată o listă de 4 combinații de alimente de care ar trebui să te ferești:

shutterstock_361049036

Sandvișuri + Cafea

Cei mai mulți dintre noi obișnuim să mâncăm sandvișuri la micul dejun și apoi să ne savurăm cafeaua. Specialiștii spun că acest obicei nu este benefic organismului nostru pentru că odată ce consumi cafeaua, cașcavalul din sandviș își va pierde proprietățile. De altfel, carbohidrații din pâine împiedică digerarea corectă a calciului. 

Soluția pentru cei care nu vor să renunțe la sandvișurile de dimineață cu cașcaval, este înlocuirea cafelei cu ceaiul verde sau alb. Ceaiul verde sau alb, preparat în mod corespunzător, îți va oferi doza de energie de care ai nevoie dimineața. Pe lângă asta, ambele tipuri de ceai sunt foarte sănatoase si conțin multiple beneficii pentru organism.

Roșii + Castraveți

Deși este una dintre cele mai comune combinații de alimente, întâlnită mai ales în salate, nu este chiar cea mai sănătoasă. Specialiștii au descoperit că atunci când aceste doua legume sunt consumate împreună,  pot deranja funcționarea normală a organismului și pot duce la balonare și arsuri, iar vitaminele pe care le conțin nu vor putea fi digerate corespunzător. De asemenea, cele două legume au timp diferit de digerare, care vor da peste cap organismul. Din acest motiv, este recomandat consumul separat al celor două. Astfel, te poți bucura de beneficiile lor și nu vei simți niciun disconfort.

Cartofi + Carne

Aceasta este o altă combinație de alimente pe care majoritatea dintre noi obșnuiește să o consume. Deși gustul este incontestabil, efectul pe care îl are asupra organismului nostru se află la polul opus. Consumate împreună, cele două se blochează în stomac și pot produce multiple tulburări ca arsuri, gaze și multe altele. Dacă te-ai întrebat vreodată de ce te simți balonat după ce ai mâncat carne în combinație cu cartofi, este timpul să afli că acest lucru se datorază amestecului de proteine și amidon. Pentru a evita această situație neplăcută, poți opta pentru consumul de carne asezonat cu alte legume lipsite de amidon precum brocoli, sparanghel, conopidă, fasole verde sau dovlecel.

Paste + Carne tocată

Preparate în diverse moduri, pastele se numără printre alimentele care te lasă să te joci cu aromele și cu imaginația. Fie că alegi să le prepari cu brânză, legume sau diverse sosuri,  te vei bucura de o masă savuroasă și sățioasă. De cele mai multe ori, pastele sunt consumate împreună cu carnea tocată. Deși au un gust minunat, aparent nici această combinație nu este benefică organismului. Acest lucru se datorează faptului că, cele două alimente consumate împreună, produc un amestec chimic ce pot duce la diabet. De aceea, este recomandată cosumarea separată a celor două.

Află mai multe de pe: