După ce vei gusta aceste cocktailuri fără alcool, cele cu alcool nu ți se vor mai părea atât de apetisante.

Te întrebi de ce să prepari cocktailuri fără alcool? Ei bine, sunt o mulțime de ocazii pentru care este bine să ai la îndemână o rețetă de o băutură nealcoolică – de exemplu, unii invitația la petrecerile tale nu vor putea consuma alcool din diverse motive și ar fi nepoliticos să îi servești cu un pahar cu apă sau cu un suc banal, în condițiile în care pentru ceilalți pregătești cel puțin 2-3 cocktailuri diferite.

Cele mai gustoase și apetisante cocktailuri fără alcool

Mango mule

cocktailuri_fara_alcool

Foto: Pinterest

Un cocktail ideal pentru zilele calde de primăvară sau chiar pentru cele toride de vară, Mango Mule este revigorant și extrem de hidratant.

Pentru a îl prepara ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4-5 felii de castravete;
  • 30 ml sirop de miere;
  • 45 ml de piure de mango;
  • 45 ml de suc proaspăt stors de limetă;
  • 45 ml bere de ghimbir;
  • gheață.

Pune feliile de castravete și siropul de miere în shaker, apoi adaugă piureul de mango, dar și zeama de limetă și cuburile de gheață, după care agită viguros. La final, strecoară într-un pahar și completează cu berea de ghimbir.

Shirley cu iz de ghimbir

shirley

Foto: Pinterest

Pe placul tuturor femeilor, acest cocktail este dulceag și totodată fresh – poate fi servit cu succes atât la petrecerile din timpul zilei, cât și după lăsarea întunericului, la evenimentele organizate la piscină.

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 4 căni de bere de ghimbir;
  • 1 cană de apă minerală (sau chiar sifon);
  • 3 linguri de zeamă de limetă;
  • ¼ cană de sirop de grenadine;
  • pentru decor: cireșe marachino.

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele, apoi toarnă în pahare înalte și ornează cu cireșe confiate.

Grepfrut fizz

cocktailuri_fara_alcool

Foto: Pinterest

Un cocktail dulce amărui, potrivit atât pentru femeile însărcinate, cât și pentru bărbații care au venit în vizită cu mașina și nu pot consuma alcool.

Ingrediente pentru 8 cocktailuri fără alcool:

  • 1 ½ cană de zahăr;
  • 1 ½ cană de suc de grepfrut proaspăt stors;
  • 1 ½ cană apă plată;
  • 1,25 l de apă minerală rece;
  • 1 grepfrut roșu curățat de coajă și tăiat felii;
  • cuburi de gheață.

Mod de preparare:

  1. Pune zahărul într-o crăticioară, împreună cu apa plată necarbogazoasă și așază pe aragaz, la foc mediu. Amestecă încontinuu iar după 5 minute, când zahărul este complet topit, poți adăuga sucul de grepfrut. Amestecă bine.
  2. Transferă amestecul într-o carafă și dă la frigider pentru cel puțin 40 de minute.
  3. După ce scoți băutura de la frigider, adaugă apa minerală, dar și feliile de grepfrut și cuburile de gheață, apoi toarnă în pahare înalte ori chiar de șampanie și servește. Opțional, poți decora și cu frunze de salvie.

Martini cu căpșune

cocktailuri_fara_alcool

Foto: Pinterest

Fără îndoială acest martini nealcoolic va face furori indiferent de evenimentul la care este servit. Este în special apreciat de persoanele preocupate de stilul de viață sănătos, foarte atente la alimentație.

Ingrediente pentru 4 porții:

  • ½ kg căpșune;
  • ½ cană suc proaspăt stors de portocale;
  • ½ cană de apă minerală;
  • ¼ cană de zeamă de limetă;
  • gheață;
  • felii de limetă pentru ornare.

Mod de preparare:

  1. Pune căpșunele, sucul de portocale, apa minerală, zeama de limetă și gheața în blender. Pornește blenderul la viteză mare și transformă totul într-o băutură cremoasă.
  2. Toarnă băutura în pahare de martini pe care le vei orna cu felii tip wedges de limetă.

Cocktail cu grepfrut și cimbru

cocktailuri_fara_alcool

Foto: Pinterest

Dacă îți dorești un cocktail surprinzător, cu o aromă neașteptată, trebuie să încerci combinația dintre grepfrut și cimbru.

Pentru 4 cocktailuri ai nevoie de:

  • 3 1/3 cană de apă minerală rece;
  • ½ cană de sirop de cimbru;
  • 1 1/3 cană de suc de grepfrut proaspăt stors;
  • 2 căni de cuburi de gheață.

Pentru siropul de cimbru ai nevoie de:

  • 1 cană de zahăr tos;
  • 1 cană de apă;
  • ¼ cană de cimbru proaspăt.

Mod de preparare:

Începe prin a prepara siropul de cimbru. Pune zahărul și apa la fiert într-o crăticioară mică. După ce începe să clocotească, lasă focul mic și mai fierbe 5 minute, timp în care vei amesteca cu o spatulă pentru a te asigura că nu se lipește zahărul, ci se dizolvă. Ia apoi de pe foc și adaugă cimbrul, apoi acoperă cu un capac și lasă 2-3 ore la temperatura camerei. Scoate apoi cimbrul și dă la rece siropul până în momentul utilizării – acesta se menține foarte bine la frigider până la 2 săptămâni.

Pentru prepararea cocktail-ului pune cuburile de gheață în pahare, adaugă apoi câte 2 linguri de sirop de cimbru în fiecare pahar, apoi acoperă cu câte 1/3 cană de suc de grepfrut și ¾ cană de apă minerală. Ornează paharele cu câte o felie de grepfrut, dar și cu crenguțe de cimbru. Servește imediat.

Aceste cocktailuri fără alcool pot fi servite indiferent de sezon, pentru că sunt potrivite în orice perioadă. Savurează-le alături de cei dragi și vor fi chiar și mai gustoase!

Dacă te interesează și cocktailurile cu alcool, aici găsești 10 rețete gustoase al căror ingredient vedetă este tequilla.