“Today is a hot chocolate kind of day.”
Ciocolata caldă este una dintre băuturile preferate a multora dintre noi, mai ales în perioada sezonului rece. Din acest motiv, am pregătit o listă de 5 rețete delicioase care te vor învăța cum să transformi simpla ciocolată caldă în cea mai gustoasă băutură pe care să o savurezi în ton cu vremea de afară.
1. Ciocolată caldă cu dovleac şi Nutella
Ingrediente:
- 1 cană de lapte
- ½ cană smântână pentru gătit
- ¼ cană piure de dovleac
- 3 linguri de Nutella
- 170 g ciocolată neagră tocată
Mod de preparare:
Într-un recipient vei adăuga laptele, smântâna pentru gătit şi piureul de dovleac și le vei pune la încălzit la foc mediu. Amestecă continuu până obții o compoziție omogenă, iar apoi adaugă Nutella și ciocolata neagră. Menține amestecul pe foc până când devine suficient de cremoasă, după care poți adăuga extractul de vanilie. În două căni mari vei turna compoziția rezultată și dacă vrei, poți adăuga frișcă și puțină scortișoară presărată deasupra.
2. Ciocolată calda cu portocale și scortișoară
Ingredientele necesare:
- 2 plicuri ciocolata calda cu consistenta cremoasa
- 300 ml lapte
- ½ lingurita esenta de portocale
- ½ lingurita de scortisoara pudra
Mod de preparare:
Amestecă într-un recipient pliculețul de ciocolată caldă cu laptele și fierbe compoziția, la foc mic. După ce a început să fiarbă amestecul, păstrează-l pe foc încă 1/2 minute. După ce ai parcurs acești pași, adugă esența de portocală și amestecă. Rastoarnă compoziția în căni și presară scorțișoară pe deasupra.
3. Ciocolată caldă cu cardamon
Ingrediente:
- 2 linguri de ciocolată neagră tocată
- 1 linguriţă de unt
- 1 cană de lapte
- 3 boabe de cardamon zgrobite
- ½ de linguriţă de vanilie
Mod de preparare:
Vei încălzi, la foc mic, laptele împreună cu cele 3 boabe de cardamon și le vei lăsa să fiarbă aproximativ 10 minute. Separat vei încălzi untul și ciocolata, iar apoi vei amesteca toată compoziția. După ce ai omogenizat conținutul, adaugă laptele și continuă să amesteci. Apoi este timpul să oprești focul și tot ce îți mai rămâne de făcut este să scoți boabele de cardamon și să adaugi lingurița de vanilie.
4. Ciocolata calda cu mentă
Ingrediente:
- -3 cești de cafea espresso
- 30 ml lichior de mentă
- 50 ml topping de ciocolată
- 1 lingură praf de cacao
- 200 ml lapte
- frișcă (opțional)
- frunze de mentă (opțional)
Mod de preparare:
Vei fierbe laptele la foc mic, după care vei adăuga praful de cacao și topping-ul de ciocolată amestecând foarte bine până obții o compoziție omogenă.
Într-un alt vas amestecă lichiorul de mentă cu cele trei cești de cafea espresso. Cu ajutorul compoziției rezultate vei umple jumatate din cănile din care urmează să bei, restul fiind completat de laptele cu cacao.
Dacă vrei ca ciocolata ta caldă să aibă și un aspect drăguț, poți opta pentru a adăuga frișcă și câteva frunzulițe de mentă.
5. Cicolată caldă cu bezele
Ingrediente:
- 1 l lapte integral
- 100 g lapte condensat
- 50 g cacao pudră
- 170 g ciocolată neagră mărunţită
- 1 linguriţă de extract de vanilie
- 5 g extract de migdale
- frişcă, bezele moi, prăjiturele
Mod de preparare:
Într-un vas mare vei adăuga laptele integral, laptele condensat, pudra de cacao, ciocolata, extractul de vanilie şi cel de migdale. Toată această compoziție se pune pe foc și se amestecă continuu pentru a te asigura că nu se lipește de fundul vasului. După ce amestecul este destul de fierbinte, vei opri focul și vei turna compoziția în căni. Acum este timpul să adaugi bezelele și prăjiturelele.
Nu-i așa că a fost simplu, rapid și delicios?
Comenteaza