Mărul este acel fruct nelipsit din casele noastre pe tot parcursul toamnei, este poate unul dintre cele mai benefice fructe pentru organism, nu degeaba unul dintre cele mai populare citate englezești este ,,An apple a day keeps the doctor away”. Fiind destul de ușor de păstrat și depozitat, merele oferă multe opțiuni când vine vorba de rețete de toamnă. Iată 5 dintre recomandările noastre:

  • Salată de măr cu țelină
Sursa: Pinterest

Sursa: Pinterest

Se curăță țelina, se spală și se rade pe răzătoarea cu dinți mici, după care se curăță mărul de coajă și se dă pe răzătoarea cu dinți mari;
Într-un castron se amestecă mărul cu țelina, iaurtul (4 linguri), zeama de lămâie (1 linguriță), sarea și miezul de nucă ras. Se presară cu pătrunjel și se servește.

  • Mere caramelizate
Sursa: Pinterest

Sursa: Pinterest

Se topesc 300 g caramele și o lingura lapte dulce pe bain-marie. Se rup codițele a două mere și se înfige o frigăruie sau baț de lemn în ele, apoi se tăvălesc prin caramelul topit, folsind și o lingură la nevoie. Se trec prin nucă macinată sau biluțe de zahăr pentru a căpăta un aspect cât mai plăcut și se lasă la întărit caramelul.

  • Chipsuri din mere
Sursa: Pinterest

Sursa: Pinterest

Se scoate cotorul mărului, se taie în rondele foarte subțiri și se dă la cuptor într-o tavă tapetată cu hartie de copt timp de 2-3 ore, la 200 de grade. Când se scot din cuptor trebuie să aibă o textură moale și să fie puțin uscate. Pot fi pudrate cu zahăr sau scorțișoară.

  • Mere coapte
Sursa: Pinterest

Sursa: Pinterest

Se topește 1 lingură de unt în tigaie și se prăjesc puțin nucile (200g), pentru 2-3 minute, apoi se adaugă zahărul și mirodeniile (4 lingurițe zahăr/1 linguriță scorțișoară/1 praf nucșoară), după care se amestecă până la omogenizare. Se taie ,,capacul” fiecărui măr și se scoate căsuța de semințe și puțin din pulpă cu o linguriță. Merele se ung puțin pe exterior cu unt, se umple cu miezul de nucă prăjit și se așază într-o tavă tapetată cu o foaie de copt. Se dau la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade.

  • Suc de mere și morcovi
Sursa: Pinterest

Sursa: Pinterest

Ideal pentru zilele în care avem nevoie de un energy boost, sucul de mere și morcovi se face rapid cu ajutorul unui blender. Este anti-oxidant, purificator și protejează creierul.

Poftă bună!