Poate fructul de mango este mai puțin cunoscut pentru beneficiile sale, dar a devenit foarte popular în toate colțurile lumii datorită aromei delicioase și energizante pe care o are.

Acest fruct este o bogată sursă de vitamine (Vitamina A, Vitamina K, Vitamina B6, Vitamina C), fier, calciu, acid folic, potasiu și antioxidanți.  Îl poți include în smoothie-uri, deserturi sau chiar salate și astfel să te bucuri de o gustare sănătoasă și savuroasă.

Există multiple soiuri de mango, dar toate oferă numeroase beneficii pentru oganismul nostru. Iată câteva dintre ele: 

1.Ajută la prevenirea insomniilor și a oboselii

Enzimele pe care le conține fructul de mango acționează asupra sistemului nervos, reducând astfel nivelul  de oboseală din organism și îmbunătățind calitatea somnului. Așadar, dacă te confrunți cu aceste două probleme, include în dieta ta zilnică fructul de mango și bucura-te de beneficiile pe care le oferă.

shutterstock_1016532013

2. Întărește sistemul imunitar

Fructul de mango este o sursă bogată de beta-caroten, care este un antioxidant foarte puternic din care își trage culoarea portocalie. Beta-carotenul este cel mai bun aliat împotriva bacteriilor și toxinelor.

3. Susține sănătatea cerebrală

În conținutul fructului de mango se găsește vitamina B6, care stimulează memoria și puterea de concentrare. Astfel, un smoothie de mango nu numai că îți va gâdila papilele gustative, dar îți va fi și un aliat în menținerea sănătății tale. 

4. Combate anemia

Datorită conținutului său bogat în fier, fructul de mango este recomandat persoanelor care suferă de anemie. Mai mult decât atât, Vitamina C din acest fruct asigură absorbția fierului și din alte alimente și echilibrează nivelul acestuia în organism.  Consumul regulat de mango este recomandat femeilor însărcinate, deoarece acesta le poate asigura aportul de fier de care au nevoie.

5. Menține sănătatea ochilor

Fiind o sursă bogată de vitamina A, consumul regulat de mango este cea mai bună metodă de a-ți îmbunătăți sănătatea ochilor.

amanda-dalbjorn-258807-unsplash

6. Reglează digestia

Consumul zilnic de mango poate îmbunătăți digestia, fiind un remediu bun împotriva arsurilor gastrice sau a indigestiei. Enzimele digestive găsite în fructul de mango stimulează metabolismul și echilibrează digestia, iar datorită coținutului mare de fibre, previne constipația.

7. Curăță pielea

Fructul de mango are capacitatea de a menține o piele tânără și sănătoasă, fiind un remediu bun împotriva coșurilor.