Există rețete cu piept de pui potrivite pentru orice moment al zilei. Iată 8 dintre acestea, pe care trebuie să le încerci, nu numai pentru că sunt extrem de gustoase, însă sunt și ușor de preparat!
Cuprins articol
Rețete cu piept de pui – de la mic dejun, la prânz și cină
1. Sandviș cu piept de pui și mozarella, la grill
Ingrediente pentru 4 porții:
- 4 bucăți de piept de pui dezosat;
- 3 linguri de ulei de măsline + încă puțin pentru uns pâinea;
- 2 lingurițe de rozmarin proaspăt, tocat fin;
- 1/2 linguriță pudră de usturoi;
- 1/2 linguriță de sare;
- 1/2 linguriță de piper;
- 8 felii de pâine;
- 1 roșie tăiată felii;
- 240 g mozarella mărunțită.
Mod de preparare:
1. Încinge o tigaie tip grill. Între timp, unge bucățile de piept de pui cu ulei de măsline, apoi asezonează-le cu rozmarin, pudră de usturoi, sare și piper. Așază bucățile de piept de pui în tigaie și gătește-le în jur de 7 minute pe fiecare parte. Scoate pieptul de pui gătit pe o farfurie și dă-i voie să se răcească în jur de 10 minute. Taie-l apoi bucati.
2. Așază puiul mărunțit pe 4 felii de pâine, apoi adaugă deasupra și mozarella, dar și felii de roșie. Acoperă cu cele 4 felii de pâine rămase, apoi unge cu puțin ulei de măsline.
3. Așază sandvișurile, pe rând, în tigaia tip grill încinsă, dar ștearsă bine înainte. Presează cu podul palmei sandvișurile, apoi întoarce-le și pe partea cealaltă și dă-le voie să se rumenească. Dacă ai o presă de sandvișuri tip grill, operațiunea va fi mai ușoară și nu vei mai avea nevoie de tigaie.
4. Scoate sandvișurile cu piept de pui pe o farfurie, taie-le în două bucăți, pe diagonală și servește-le.
2. Burrito cu piept de pui
Ingrediente pentru 4 porții:
- 4 bucăți de piept de pui;
- 1 linguriță ulei de floarea soarelui;
- 1 linguriță de mix de condimente la alegere;
- 1/4 linguriță piper;
- 8 ouă;
- 1/2 cană parmezan ras;
- 4 tortillas;
- 1/2 cană sos salsa.
Mod de preparare:
1. Condimentează pieptul de pui cu mixul de condimente, dar și cu piper. Încinge o tigaie pe foc mediu și unge-o cu puțin ulei – poți folosi o pensulă sau un șervețel pentru această operațiune. Așază puiul pe grătar și gătește-l timp de 5-6 minute, întorcându-l pe toate părțile. După ce puiul este gătit, scoate-l pe o farfurie.
2. Bate apoi ouăle împreună cu parmezanul într-un bol. Unge altă tigaie cu puțin ulei, apoi gătește ouăle bătute timp de 4-5 minute, amestecând fără oprire.
3. Încălzește, pe rând, cele 4 tortilla într-o tigaie tip grill, apoi împarte pieptul de pui gătit și tăiat fâșii, dar și omleta, în 4 și umple fiecare tortilla. Asezonează cu sos de salsa, rulează tortilla și servește burrito obținut imediat. Dacă vrei să îl iei la pachet, învelește-l în folie de aluminiu și servește-l mai târziu.
3. Piept de pui umplut cu brânză și busuioc
Ingrediente pentru 3 porții:
- 3 jumătăți de piept de pui;
- 3 căței de usturoi;
- sare și piper, după gust;
- ulei de măsline;
- 100 g mozarella;
- 2 linguri de busuioc tocat fin;
- 2 căni de roșii Cherry;
- oregano uscat.
Mod de preparare:
1. Asezonează bucățile de piept de pui cu 2 căței de usturoi pisați, dar și cu sare și piper. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și acoperă un vas de iena cu hârtie de copt (îl poți unge și cu puțin ulei).
2. Într-un bol, amestecă brânza cu usturoiul și busuiocul. Fă cu cuțitul un mic orificiu pe mijlocul fiecărui piept de pui, apoi îndeasă acolo amestecul pe bază de brânză. Folosește câte 2 scobitori pentru a închide deschizătura respectivă.
3. Așază bucățile de piept de pui în vasul deja pregătit și dă la cuptor pentru 20 de minute. Taie apoi roșiile Cherry în jumătăți și aseazonează-le cu oregano și un praf de sare. Când pieptul de pui este gătit, deschide ușa cuptorului și adaugă roșiile în tavă, apoi mai lasă 5 minute la cuptor. Servește imediat ce scoți din cuptor, înainte să se răcească.
4. Quesadilla cu piept de pui
Ingrediente pentru 4 porții:
- 1 lingură de ulei de măsline extravirgin;
- 2 ardei grași roșii, tocați mărunt;
- 1/2 ceapă tocată fin;
- sare și piper, după gust;
- 1/2 kg piept de pui tăiat fâșii;
- 1/2 linguriță de chilli;
- 1/2 linguriță de oregano uscat
- 1/2 linguriță de chimion;
- 4 tortillas;
- 2 căni de Cheddar ras;
- 2 căni de cașcaval ras;
- 1 avocado tăiat felii;
- 2 cepe verzi, tocate mărunt.
Mod de preparare:
1. Într-o tigaie încăpătoare încinge uleiul de măsline, apoi sotează ceapa și ardeiul gras, asezonate cu sare și piper. După ce se înmoaie – durează cam 5 minute, scoate pe o farfurie.
2. Încinge iar uleiul de măsline rămas în tigaie și apoi gătește în el fâșiile de piept de pui, pe care le-ai asezonat în prealabil cu toate condimentele. După ce puiul este gătit, scoate-l pe o farfurie.
3. Ia apoi o tortilla și încălzește-o într-o tigaie antiaderenta. Acoperă apoi o jumătate din suprafața acesteia cu puțin cașcaval și Cheddar, apoi cu bucăți de pui, amestec de ceapă și ardei gras, precum și cu câteva felii de avocado și ceapă verde. Împăturește apoi tortilla și rumenește-o pe ambele părți timp de 3 minute. Repetă operațiunea și vei obține 4 quesadilla delicioase. Servește imediat, de preferat cu smântână alături.
5. Salată mediteraneană cu piept de pui la grătar
Ingrediente 4 porții:
- 2 linguri de ulei de măsline;
- zeama de la o lămâie;
- 2 linguri de apă;
- 2 linguri de oțet din vin roșu;
- 2 linguri de pătrunjel tocat fin;
- 2 lingurițe de busuioc uscat;
- 1 linguriță de oregano uscat;
- 1 linguriță de sare;
- piper după gust;
- 500 g piept de pui;
- 1 lingură de ulei de floarea soarelui;
- 4 căni de salată verde;
- 1 castravete tocat;
- 2 roșii mari tocate;
- 1 ceapă roșie mărunțită;
- 1 avocado tăiat felii;
- 1/3 cană măsline Kalamata fără sâmbure;
- felii de lămâie pentru servire.
Mod de preparare:
1. Amestecă într-un bol toate condimentele, împreună cu uleiul de măsline și oțetul. Păstrează jumătate din acest amestec pentru a îl folosi ulterior ca dressing de salată, iar cealaltă jumătate folosește-l pe post de marinată – pune-l împreună cu pieptul de pui într-o pungă, la frigider.
2. După ce ai lăsat puiul în marinadă măcar o jumătate de oră, încinge o lingură de floarea soarelui într-o tigaie și trage puiul la tigaie. După ce puiul este gătit în totalitate, scoate-l pe un tocător, lasă-l să se răcească timp de 5 minute, apoi feliază-l.
3. Ia un bol încăpător și pune în el bucățile de pui împreună cu legumele mărunțite, dar și cu jumătate din cantitatea de marinadă. Servește salata cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă.
6. Piept de pui fraged, gătit la cuptor
Ingrediente pentru 4 porții:
- 1 lingură de zahăr brun;
- 1 1/2 linguriță de boia;
- 1 linguriță de oregano uscat;
- 1 linguriță de sare;
- 1/2 linguriță usturoi granulat;
- 1/2 linguriță de pudră de ceapă;
- 1/4 linguriță piper măcinat;
- 1 linguriță de chilli;
- 4 bucăți de piept de pui a câte 200 g fiecare;
- 1 lingură de ulei de măsline.
Mod de preparare:
1. Preîncălzește cuptorul la 220 de grade Celsius.
2. Într-un bol, amestecă zahărul, boiaua, oregano, sarea, piperul, dar și restul condimentelor.
3. Acoperă o tavă cu hârtie de copt și așază în ea puiul, după ce îl masezi cu amestecul de condimente, dar și cu ulei de măsline. Dă puiul la cuptor și rumenește-l bine, apoi scoate-l pe un platou și lasă-l să se odihnească 5 minute înainte de a îl servi.
7. Piept de pui cu usturoi, ghimbir și mentă
Ingrediente pentru 4 porții:
- 8 căței de usturoi, pisați;
- 3 linguri de zeamă de lămâie;
- 2 linguri de ghimbir tocat fin;
- 3 linguri de ulei de măsline;
- 1 lingură de coriandru proaspăt, tocat fin;
- 1 lingură de mentă mărunțită;
- 1 linguriță de turmeric;
- 3/4 linguriță de sare;
- 1/2 linguriță de chilli;
- 4 jumătăți de piept de pui dezosat.
Mod de preparare:
1. Într-un bol, amestecă usturoiul, zeama de lămâie, ghimbirul, uleiul, coriandrul și menta. Vei obține o pastă.
2. Amestecă într-un alt bol turmericul, sarea și pudra de chilli, iar apoi încorporează acest amestec în cel preparat anterior. Transferă pasta aceasta într-o pungă, dar și pieptul de pui. Dă la frigider pentru 2 ore.
3. Încinge o tigaie pe foc mediu și pune în ea puiul, dar și marinada în care acesta a stat. Lasă să se gătească la foc mic, cu capac deasupra. După 15 minute, puiul va fi complet gătit și îl poți scoate pe o farfurie. Îl poți servi cu orez fiert.
8. Șnițel din piept de pui
Ingrediente pentru 4 porții:
- 600 g piept de pui tăiat felii subțiri, pentru șnițel;
- sare și piper, după gust;
- 2 ouă mari;
- 1/2 cană de făină;
- ulei pentru prăjit;
- 1 cană de pesmet.
Mod de preparare:
1. Într-un bol încăpător, amestecă făina, ouăle, un praf de sare și piper, 2 linguri de apă și bate bine cu telul.
2. Bate bine carnea de pui pentru șnițele, apoi asezoneaz-o cu sare și piper și trece-o prin amestecul pe bază de ou din bol. Pune pesmetul pe o farfurie întinsă și trece prin acesta carnea de șnițele după ce o scoți din amestecul cu ou și făină.
3. Între timp, te vei asigura că uleiul este pus la încins într-o tigaie adâncă. Prăjește apoi pe rând șnițelele și scoate-le într-un vas acoperit cu șervețele de hârtie.
Încearcă aceste rețete cu piept de pui și în mod cert vei fi încântat de cât de rapid și ușor se prepară, dar și de gustul pe care îl au aceste preparate.
PS: Aici găsești o rețetă delicioasă de ciorbă de pui a la grec, pe care ar fi păcat să nu o încerci!
Comenteaza