O serie de băuturi calde îți pot face serile reci de toamnă mai frumoase, fie că le petreci singur, cu partenerul de viață sau cu gașca de prieteni. Iată 6 rețete de băuturi calde pe care ar fi păcat să nu le încerci în sezonul rece!

Ciocolată caldă aromată

bauturi_calde

Foto: Pinterest

Ce poate fi mai plăcut într-o seară rece de toamnă, decât să te bucuri de gustul desăvârșit de ciocolată și totodată să te încălzești instantaneu în timp ce savurezi gustoasa băutură? Probabil că puține lucruri :-).

Ingrediente pentru 6 porții:

  • ½ cană de pudră de cacao;
  • ½ cană de zahăr brun;
  • 1 linguriță de zahăr vanilinat;
  • ½ lingură de scorțișoară;
  • ¼ linguriță de nucșoară măcinată;
  • ¼ linguriță de pudră de chilli;
  • ¼ linguriță de pudră de ghimbir;
  • 1 vârf de cuțit de cardamom;
  • lapte din belșug.

Mod de preparare:

  1. Pune toate ingredientele într-un bol și amestecă bine folosind un tel.
  2. Prepară apoi ciocolata caldă dizolvând 3 linguri din această compoziție într-o cană generoasă de lapte cald. Servește imediat fie ca atare, fie ornat cu frișcă.

Caffe latte cu dovleac

bauturi_calde

Foto: Pinterest

Celebrul pumpkin spice latte nu și-a câștigat pe nedrept popularitatea. Este gustos, iar aromele sale se încadrează perfect în tabloul de toamnă.

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 1 cană de lapte degresat;
  • 2 espresso scurte;
  • 2 linguri de sirop pumpkin spice;
  • scorțișoară pentru ornat.

Mod de preparare:

  1. Fierbe laptele pe foc mic. După ce începe să clocotească, folosind un tel vei încorpora cele 2 shot-uri de espresso, precum și siropul pumpkin spice. La final, împarte latte-ul obținut în 2 căni și pudrează cu puțină scorțișoară suprafața băuturii. Servește imediat, înainte să se răcească.

Cidru fierbinte

Foto: Pinterest

Da, vinul fiert este vedeta sezonului rece, însă ai încercat vreodată cidru fiert? Ar trebui!

Ingrediente pentru 8 porții:

  • 2 litri de cidru de mere;
  • 2 bețe de scorțișoară;
  • o mână de merișoare;
  • 1 steluță de anason;
  • 2 căței de usturoi;
  • 1 portocală, tăiată felii.

Mod de preparare:

  1. Pune toate ingredientele într-o cratiță și lasă să fiarbă la foc mic. După ce începe să clocotească, mai lasă câteva minute și oprește focul. Toarnă în căni și servește imediat.

Rom cald cu unt

bauturi_calde_cu_rom

Foto: Pinterest

Cremos, dulce, dar totodată cu o tărie aparte, romul cald cu unt te va încălzi instantaneu, în ciuda vremii de afară.

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 2/3 cană de zahăr brun;
  • ½ cană de unt la temperatura camerei;
  • ¼ cană de miere;
  • ½ linguriță de scorțișoară;
  • ¼ linguriță de nucșoară;
  • 1/8 linguriță de cuișoare;
  • 1 praf de sare;
  • ¾ cană de rom;
  • 2 căni de apă clocotită;
  • 4 bețe de scorțișoară pentru ornare.

Mod de preparare:

  1. Bate cu un mixer untul, zahărul brun, mierea, scorțișoara, cuișoarele, dar și nucșoara și praful de sare, până când obții un amestec omogen. Transferă compoziția aceasta într-un shaker, adaugă romul și apa fierbinte și agită bine. Împarte romul cald în 4 căni și ornează cu bețele de scorțișoară.

Vin fiert după rețeta germană

Foto: Pinterest

Ingrediente pentru 6 porții:

  • 3 steluțe de anason;
  • 3 bețe de scorțișoară;
  • 5 boabe de cardamom;
  • 6 cuișoare;
  • 2/3 cană de suc de portocale;
  • 1/3 cană de zahăr;
  • 750 ml de vin roșu sec;
  • 1 portocală tăiată felii;
  • câteva merișoare.

Mod de preparare:

  1. Pune la fiert sucul de portocale cu zahărul și toate mirodeniile. După ce le lași să fiarbă 10 minute, lasă focul mic și adaugă vinul, dar și feliile de portocală. Acoperă cratița cu un capac. Nu lăsa vinul să clocotească pentru că își pierde concentrația de alcool. Este suficient ca vinul să fie fierbinte, după care poți opri focul. La final, adaugă merișoarele și servște vinul fiert în căni.

Opțional, poți aromatiza vinul fiert cu semințe din păstaia de vanilie, ghimbir ras, nucșoară, fenicul sau miere.

Ceai rusesc

bauturi_calde

Foto: Pinterest

Un ceai aromat, care îi ajută pe ruși să facă față cu succes gerurilor siberiene, te va încălzi și pe tine în serile pe care le petreci afară în această toamnă.

Ingrediente pentru 8 cești:

  • ½ ceașcă de zahăr;
  • 2 cești de apă;
  • 3 cești de suc de portocale;
  • 1 ceașcă de zeamă de lămâie;
  • 4 cești de apă;
  • 1 linguriță de esență de vanilie;
  • 1 linguriță de esență de migdale.

Mod de preparare:

  1. Într-un ibric sau ceainic încăpător, încălzește apa împreună cu zahărul. După 4 minute, zahărul se va topi, iar atunci poți adăuga restul ingredientelor. Când începe să clocotească, oprește focul. Servește ceaiul imediat, înainte să se răcească.

Savurează aceste băuturi calde în compania celor dragi și serile de toamnă vor fi mai plăcute :-).