În diminețile de weekend în care îmi doresc un mic dejun consistent, care să arate excelent și pe care toți ai casei să-l savureze cu mare plăcere, aleg să fac brioșe aperitiv. Cromatica lor veselă și mirosul îmbietor care iese din cuptor ne adună pe toți la masă cât ai zice… brioșă :).
Iată ce-ți trebuie pentru aceste brioşe aperitiv:
100 gr mălai
3 ouă
50 gr măsline feliate, verzi sau negre
200 gr șuncă Praga
100 gr cașcaval ras
100 ml smântână pentru gătit
1 ardei kapia
2 linguri ulei
1 praf de copt
Piper si sare dupa gust
…plus tavă specială și hârtie de copt pentru brioșe. Dacă n-ai hârtie de copt, e de ajuns să ungi bine fiecare lăcaș de brioșă cu unt.
Mai întâi taie cubulețe șunca și ardeiul kapia și rade cașcavalul. Deschide cuptorul, să fie încălzit la 180 grade.
Bate bine ouăle cu un praf de sare și pier, încorporează apoi ușor smântâna de gătit și uleiul. Când acest amestesc este omogen, adaugi cașcavalul ras, mălaiul și praful de copt. La final amesteci șunca și ardeiul kapia.
Pregătești fiecare formă de brioșă (cu hârtia de copt sau unsă cu unt) și torni compoziție până la jumătatea formei. Dai la cuptor, la 180 grade, cam 25 – 30 minute; ca să vezi dacă-s gata, faci testul cu scobitoarea.
Bon appetit!
Comenteaza