Mi-e dor câteodată de vremurile în care diminețile mele se prelungeau într-un ritm care îmi permitea mici răsfățuri. A trecut mult de când am pregătit ultimul mic dejun regal, cu brioșe calde, abia scoase din cuptor, la aroma cărora se adaugă cea a cafeleie proaspăt râșnite.

 Am de gând să-mi revizuiesc agenda, așa că pentru weekend am planificat un astfel de mic dejun. Și știu exact de ce mi-e dor: de brioșe cu nuci și cafea (orice fel de nuci, de la cele obișnuite până la migdale, alune, pecan, caju – ideea e să fie puțin rumenite înainte de a fi mărunțite). N-ai vrea și tu?

Iată ingredientele necesare pentru aceste brioşe:
3 ouă
150 g zahăr
100 g unt topit
100 ml smântână dulce
2 linguri cafea măcinată fin
4 lingurițe cacao
2 linguri nuci măcinate fin
1 praf de copt
Esență de rom/migdale, după preferințe
Pentru decor:
100 g nuci
Câteva boabe de cafea
50 g ciocolată topită

Bați ouăle cu zahărul, apoi adaugi lent smântâna, esența preferată, untul topit. Separat amesteci restul ingredientelor uscate: făina, cacaua, nucile măcinate, cafeaua și praful de copt. Încorporezi acest amestec în primul și omogenizezi. Nu amesteca prea viguros, aluatul trebuie să rămână ușor aerat.

Preîncălzești cuptorul la 180 de grade. Pui compoziția în forme de brioșe, iar deasupra presari nucile și boabe de cafea.

Coci brioșele timp de 25-30 minute până se rumenesc. Le scoți din forme după ce se răcesc și le decorezi cu ciocolata topită. Bon appetit!