Mâncarea vegană a început să aibă o foarte mare popularitate în ultimii ani, dietele vegane având din ce în ce mai mulți adepți care consideră că o alimentaţie bazată pe plante, dar echilibrată, reprezintă cel mai sănătos stil de viaţă. Acest tip de dietă este perfect pentru persoanele care vor să slăbească, să țină post sau pur și simplu să adopte un stil de viață mai sănătos.

Cum fiecare din noi poftește la ceva dulce chiar și atunci când este la dietă…noi avem soluția pefectă pentru un desert delicios și sănătos!

Iată cum poți prepara o gustare rapidă și benefică pentru corpul tău:

Ingrediente:

  • 2 căni făină integrală de grâu
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță scorțișoară măcinată sau coaja de la 1 lămâie bio neceruită sau 1/4 linguriță esență naturală de lămâie sau portocală
  • 2 banane făcute piure fin la robotul de bucătărie cu lamă S sau cu mixerul
  • 3/4 cană zahăr brut
  • 1/4 cană ulei nerafinat de canola/ulei sâmburi de struguri/ulei rafinat de floarea soarelui
  • 1/2 cană lapte vegetal neîndulcit de soia sau de cocos
  • 2 lingurițe extract natural de vanilie
  •  300 g fructe proaspete, din compot sau congelate (la alegere afine, cireșe, vișine, coacăze, mure, merișoare)
  • extra zahăr brut care se presară pe brioșe înainte de a le da la cuptor
  • zahăr brut făcut pudră 
  • forme de hârtie pentru brioșe

Timp de preparare: 35 min

briose vegane

Pasul 1 

Într-un bol se amestecă cu telul făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scorțișoara și coaja de lămâie/esența de lămâie.

Pasul 2

Într-un alt bol se amestecă cu telul piureul de banane, zahărul brut, uleiul, laptele și extractul de vanilie până se omogenizează.

Pasul 3

Se toarnă amestecul din primul bol în cel de-al doilea și se amestecă continuu până se încorporează (se amestecă ușor și nu se folosește mixerul).

Pasul 4

Se încorporează ușor 80% din fructe.

Pasul 5

Compoziția se toarnă în formele de hârtie pentru copt, iar deasupra se adaugă fructele rămase (dacă fructele sunt decongelate, nu trebuie să aibă zeamă).

Pasul 6

Se poate presăra zahăr brut pe brioșe înainte de a fi date la cuptor.

Pasul 7

Se dau la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 25 de minute. Se pot testa cu o scobitoare pentru a vedea dacă sunt gata. Se scot de la cupor și se lasă la răcit.

Poftă bună!