Budincă de brânză – o gustare ușor de preparat, pentru care nu ai nevoie de ingrediente multe ori sofisticate, ce poate fi servită atât caldă, cât și rece, de la frigider. Iată 3 cele mai simple rețete după care poți prepara budinca de brânză!
Cuprins articol
Budincă de brânză cu macaroane
Foto: Pinterest
Ingrediente pentru 12 porții:
- 500 g brânză sărată, dată pe răzătoare;
- 8 ouă;
- 1 plic de zahăr vanilinat;
- coaja de la o lămâie, rasă;
- 250 g zahăr;
- 100 g griș;
- 150-200 ml lapte;
- opțional stafide.
Mod de preparare:
- Fierbe spaghetele într-o oală cu apă și sare, respectând instrucțiunile de pe pachet. Lasă-le apoi la scurs. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Între timp, într-un bol încăpător, amestecă toate celelalte ingrediente, iar la final completează cu spaghetele.
- Introdu budinca la cuptor și coace-o timp de 40 de minute. Scoate-o apoi din cuptor, las-o 10 minute să se așeze, după care o poți porționa.
Budincă de brânză cu pesmet
Foto: Pinterest
Ingrediente pentru 4 porții:
- 30 g unt moale;
- 75 g pesmet;
- 3 ouă mari;
- 300 ml lapte;
- 115 g brânză dată pe răzătoarea mică;
- 100 g zahăr tos;
- zahăr pudră pentru ornat.
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge un vas de iena cu capacitate de cel puțin 1 litru cu puțin unt, apoi acoperă cu un strat fin de pesmet.
- Separă gălbenușurile de albușuri. Încălzește laptele și untul rămas la foc mic, dar oprește focul înainte să dea în clocot.
- Bate gălbenușurile de ou cu mixerul, apoi încorporează laptele și untul încălzite, precum și pesmetul rămas, dar și brânza rasă. Lasă deoparte timp de 5 minute, pentru a permite pesmetului să capete textura dorită.
- Separat, vei bate albușurile cu zahărul, apoi ve încorpora acest amestec în cel preparat anterior. Transferă în vasul de iena deja pregătit și dă la cuptor pentru 35 de minute. După ce se rumenește ușor, poți scoate din cuptor și poți servi budinca.
Budincă de brânză cu griș
Foto: Pinterest
Ingrediente pentru 8 porții:
- 500 g brânză dulce de vaci;
- 40 g de griș;
- 100 ml de lapte;
- 50 g de zahăr;
- 2 ouă mari;
- 1 linguriță esență de vanilie;
- 1 lingură de unt pentru uns tava;
- opțional, zahăr pudră pentru ornat.
Mod de preparare:
- Într-un bol mare, bate cu telul grișul și laptele, apoi lasă să de odihnească 10 minute deoparte.
- Într-un alt bol încăpător, amestecă toate celelalte ingrediente rămase, folosind mixerul la viteză mare.
- Prenîcălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi unge un vas de iena cu unt și presară peste un strat fin de griș.
- Încorporează amestecul de lapte în compoziția din celălalt bol și transferă totul în vasul de iena. Dă la cuptor pentru 40 – 50 de minute, apoi scoate și lasă 10 minute să se așeze. Transferă budinca pe un platou și servește-o. O poți orna cu zahăr pudră, dar și cu fructe de pădure proaspete.
Budinca de brânză este un desert accesibil, ușor de preparat, dar și foarte gustos. Avantajul acesteia este că poate fi servită și pe post de gustare între mese, fiind extrem de sațioasă.
Aici găsești 3 rețete de budincă de orez, iar aici ai 6 moduri în care poți prepara budincă de chia.
Comenteaza