Burgerii sunt de departe printre alegerile noastre preferate atunci când vine vorba de mâncarea fast food. Tocmai din acest motiv noi ne-am gândit că burgerii preparați în propria bucătărie sunt o variantă mult mai sănătoasă și poate chiar mai gustoasă.

Încearcă și tu rețeta lui Jamie Oliver și spune-ne dacă ți-a plăcut.

Ingrediente:

  • 500 grame carne tocată, amestec de porc şi de vită
  • 6 felii bacon
  • sare, piper
  • ketchup dulce
  • muştar dulce
  • 2 cepe roşii mari
  • 6 felii de caşcaval
  • 6 chifle pentru hamburger
  • maioneză
  • 3-4 castraveţi muraţi
  • salata iceberg sau salată verde, clasică

burgers de casa

Pasul I

Carnea tocată se amestecă împreună cu o lingură de ketchup, una de muştar, o jumătate de linguriţă de sare şi piper.

Pasul II

Se formează 6 burgeri şi se lasă la frigider cel puţin o oră. Între timp se pregătesc şi celelalte ingrediente pentru burgeri. Ceapa se taie rondele şi se amestecă cu un praf de sare, piper şi o linguriţă de oţet alb de vin, după care se lasă deoparte.

Pasul III

Salata se taie sau se rupe şi se amestecă cu 5 sau 6 linguriţe de maioneză, până se formează o salată cremoasă. La rândul lor, castraveţii se taie rondele, iar chiflele în jumătate.

Pasul IV

Se prăjesc feliile de bacon în tigaie, pe ambele părţi, şi se lasă pe o farfurie. După toate aceste pregătiri, se încinge o tigaie de teflon sau un grill electric și se pun burgerii. Fiecare se lasă aproximativ 2 minute pe o parte, până se rumenesc, apoi se întorc pe cealaltă parte şi se ung cu muştar. Se lasă la prăjit tot 2 minute, după care se întorc şi se dau cu muştar şi pe cealaltă parte.

Pasul V

Se mai lasă pe foc timp de 1 minut, și se adaugă şi caşcavalul deasupra, apoi se scot burgerii pe farfurie. Se încălzesc puţin în tigaie jumătăţile de chifle, apoi se scot şi se montează hamburgerii.

Pasul VI

Pe baza chiflei se pune puţină salată verde cu maioneză, bacon, un burger, după care se adaugă salată de ceapă, castraveţi muraţi şi deasupra se închide cu capacul chiflei, care se unge cu puţin ketchup pe interior. Burgerii se servesc calzi, eventual cu o saltă de roşii ori cu cartofi prăjiţi.

homemade burgers

Poftă bună!