Unii spun că e regina brânzeturilor italienești, alții că nu e decât o mozarella mai împănată, dar adevărul este că după ce guști burrata vezi cu totul altfel noțiunea de gourmet peninsular.
Ce e burrata? O specialitate de brânză din regiunea italiană Puglia, unde a fost preparată pentru prima dată acum un secol. Este de fapt un săculeț din mozzarella umplut cu smântână grasă, untoasă, preferabil de bivoliță, amestecată cu bucăți mici de mozzarella. Săculețul se leagă cu un fir vegetal și este consumat în cel mult 24 de ore de la preparare.
Aroma fresh si texturile diferite o fac perfectă pentru a fi servită cu ruccola, roșii proaspete, prosciutto crudo, ardei copți, plante aromatice, mezeluri, pepene galben, struguri & vin alb si…desigur, câteva picături de ulei de măsline. Întotdeauna la temperatura camerei, nici mai caldă, nici mai rece. Bon appetit!
Comenteaza