Deja e cald, din ce în ce mai cald și parcă am pierdut șirul anotimpurilor. Prin urmare, începem să căutăm rețete de limonade, sucuri răcoritoare, punch-uri care să ne energizeze și să ne încânte cu arome.
Așadar, fie că ai un garden party sau o petrecere la tine acasă, un punch este mereu o idee bună, fiindcă se face foarte ușor și va fi apreciat de musafiri.
Iată rețeta mea preferată, eu îi spun punch de mai pentru că nu știu cum se face, dar mereu e pe masă la aniversarea mamei :).
Ingrediente (pentru 12 porții):
500 ml suc de rodii rece
50o ml suc de merișoare rece
300 ml vodka Absolut (cel mai bun iese cu Finlandia Cranberry, totuși)
200 ml Cointreau, Martell sau lichior de portocale
100 ml zeamă de lime proaspăt stors
250 ml apă minerală rece
100 ml sirop pentru cocktail
Cuburi de gheață în care ai pus în prealabil fructe sau frunzulițe de mentă (merișoare confiate, stafide, coacăze, zmeură, bobițe de rodii)
Într-un bol generos pentru punch amestecă bine-bine sucurile, alcoolul, apa minerală, zeama de lime și siropul. lași bolul la rece până sosesc invitații. Când torni punchul în pahare adaugi câteva cuburi de gheață cu fructe. Secretul este să păstrezi bolul cu punch pe un pat de gheață, să fie tot timpul rece.
Enjoy!
Comenteaza