Gogoșile sunt un desert pe care îl poți prepara extrem de ușor, cu puține resurse! Atunci când petreci mai mult timp acasă, ai ocazia perfectă să le pregătești împreună cu cei dragi. Sunt o gustare excelentă, atât pentru cei mici, cât și pentru adulți.
Cuprins articol
De ce să faci gogoși fără drojdie
Dacă îți este poftă de ceva dulce, dar nu ai drojdie în casă, poți urma această rețetă, care se prepară și mai repede decât cele clasice. În plus, gogoșile fără drojdie sunt la fel de bune ca cele cu!
Ingrediente necesare
- 250 ml de lapte;
- 50 g unt;
- 500 g de făină;
- 100 g de zahăr;
- ½ linguriță sare;
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu;
- 3 ouă;
- Ulei suficient pentru a prăji gogoșile.
Mod de preparare
- Începe prin a topi untul pe foc și a-l lăsa deoparte să se răcească.
- Pregătește un bol adânc în care să ai loc să cerni făina, alături bicarbonatul de sodiu și sarea.
- Într-un alt recipient, bate ouăle cu zahărul până când ai un amestec omogen.
- Încălzește laptele fără să îl aduci la temperatura de fierbere și adaugă-l în bolul cu făină, alături de untul topit și de ouă.
- Odată adăugate toate ingredientele, începe să amesteci aluatul cu lingura. Când începe să se omogenizeze, frământă-l cu mâinile până când devine moale și ușor lipicios. Dacă simți nevoia, mai poți adăuga puțină făină.
- Lasă aluatul 10 minute într-un bol acoperit.
- Întinde aluatul pe o foaie de copt și folosește-te de gura unui pahar pentru a obține formele de gogoși. Dacă dorești să faci acele gogoși „americane”, cu gaură în mijloc, realizează câte una în mijlocul fiecărui cerc, modelând ușor coca.
- Adaugă uleiul de prăjit într-o tigaie sau într-un tuci într-o cantitate suficientă, cât să poată acoperi gogoșile și adaugă gogoșile pe rând.
- Când vezi că sunt bine rumenite pe ambele părți, scoate-le și așază-le pe un prosop de hârtie pentru a elimina uleiul în surplus.
Alte ingrediente pentru gogoși fără drojdie
Gogoșile fără drojdie obținute vor fi deja foarte gustoase, dar poate că dorești să încerci și alte variante care să le dea un plus de gust. Aceste variante te vor face să nu te plictisești niciodată de gogoși!
Gogoși cu banane
De exemplu, poți încerca gogoșile cu banane, schimbând doar un ingredient din rețeta inițială! Tot ce trebuie să faci este să adaugi două banane presate lângă ouă și zahăr în timp ce le amesteci. Apoi, urmează rețeta ca și pentru gogoșile simple.
Dacă poți, cel mai bine este să folosești banane mai coapte. Aroma lor va fi mai persistentă și gustul lor se va simți din plin în gogoși.
Gogoși cu topping
De asemenea, după ce ai scurs gogoșile și le-ai așezat pe o farfurie, poți adăuga orice topping peste acestea. Există, desigur, opțiunile cele mai rapide, anume zahărul pudră adăugat peste, gem sau un topping (de ciocolată, caramel etc.) cumpărat din comerț.
Dacă, însă, ai un pic mai mult timp la dispoziție și îți dorești o variantă mai sănătoasă din punct de vedere al ingredientelor, poți încerca această rețetă foarte ușoară pentru toppingul de ciocolată.
Ingrediente
- 150 ml apă
- 120 g unt
- 250 g zahăr
- 100 g cacao
- Un praf de sare
Mod de preparare
- Pune zahărul, apa, untul și sarea într-o cratiță și amestecă-le până când se topește untul.
- Adaugă cacaua și continuă să fierbi amestecul la foc mic aproximativ 3-4 minute.
- Lasă-l la răcit la temperatura camerei, după care adaugă-l peste gogoși.
Comenteaza