Poate una dintre cele mai comune întrebări care apare atunci când pleci într-o călătorie este: Poți lua cu tine gustări în avion? Iar răspunsul este da, poți lua cu tine fără grijă anumite tipuri de alimente. Poate nu vei putea să îți iei chiar mâncare preferată cu tine, dar încă ai numeroase opțiuni de gustări pe care le poți băga în ghiozdan.

Încearcă să eviți să iei cu tine alimente cu miros puternic, sau care fac mult zgomot la mestecat, lichide sau perisabile.

Iată câteva idei de gustări pentru călătoria cu avionul:

Gustări vegetariene:

  • Brioșe din fulgi de ovăz și afine

Sunt ușor de împachetat, absolut delicioase și sățioase. Le poți prepara rapid de acasă, apoi să le pui în ghiozdan și să te bucuri de ele pe drum. Avantajul acestui preparat este că în loc de afine, poți pune orice alt fruct dorești.

  • Salată de năut

Rapid de preparat și ușor de transportat, sala de năut este o gustare delicioasă de care te poți bucura în avion. Aceasta poate fi servită atât rece, cât și la temperatura camerei.

 

Gustări vegane:

  • Fructe confiate/uscate

Fructele confiate sunt unele dintre cele mai bune gustări pe care le poți lua cu tine în avion. Nu sunt pretențioase, rezistă mai mult timp și sunt și ușor de strecurat în ghiozdan.

  • Humus de avocado cu biscuiți

Humusul de avocado este o gustare delicioasă care îți va menține stomăcelul fericit până vei ajunge la destinație.

 

Gustări gluten-free:

  • Fructe

Dacă te numeri printre cei care au intoleranță la gluten, nu îți face griji, poți oricând să îți iei un recipient micuț în care să adaugi câteva fructe tăiate mărunt.

  • Salată Caesar cu pui

Pentru zborurile mai lungi, poți opta pentru a-ți lua o salată Caesar fără crutoane. Aceeasta va fi suficientă pentru a-ți potoli foamea până vei ajunge la destinație.

 

Gustări pentru regim alimentar în diabet:

  • Popcorn sau fructe

Dacă trebuie să ții un regim alimentar în diabet nu înseamnă că nu există gustari pe care le poți pune în bagajul de mână. Poți oricând lua cu tine câteva fructe sau popcorn, pentru a avea o gustare delicioasă în avion.

  • Salată de porumb și fasole neagră

Dacă vrei să te bucuri de o gustare mai sățioasă, atunci poți opta pentru prepararea sau achiziționarea unei salate cu porumb și fasole neagră.

 

Gustări pentru copii:

  • Fructe uscate, cereale, batoane din cereale

Dacă pornești într-o călătorie alături de copilul tău și te îngrijorezi asupra alimentelor pe care le poți lua cu tine în avion, nu îți face probleme. Poți oricând să iei cu tine câteva fructe tăiate mărunt și depozitate într-un ambalaj bine sigilat sau poți opta pentru batoane din cereale.

  • Sandvișuri

Pentru o călătorie mai lungă cu avionul, poți pregăti rapid de acasă câteva sandvisuri pe care să le iei cu tine pentru cel mic. Astfel, se va putea bucura de o gustare sățioasă și gustoasă.

Pentru a avea un plus de siguranță atunci când te gândești să iei cu tine mâncare în avion, nu uita să verifici înainte regulile companiei aeriene la bordul căreia urmează să urci, pentru că acestea pot fi diferite.