Încă din timpuri străvechi, omenirea a căutat rețeta perfectă de cheesecake. Cea mai veche informație despre acest desert dateaza din vremea Greciei Antice. După cucerirea Romană, secretul rețetei de cheesecake a ramas pe mâinile lor iar desertul a fost denumit “libum”. Se spune că aceștia ofereau desertul ca ofrandă zeilor. (Și putem înțelege de ce :))

Rețeta a fost prima oară înregistrată de un scriitor grec. În anul 1000 d.Hr, cheesecake-ul a fost introdus în Marea Britanie și în Europa de Vest. După anul 1000 d.Hr au apărut diverse rețete și interpretări ale rețetei în Scandinavia, Anglia și Europa de Nord Vest. Iar restul este istorie… 🙂

Cât despre rodie, egiptenii antici o considerau simbol al prosperității și ambiției. Rodia apare ca simbol și în mitologia Greacă, în strânsă legătura cu mitul Persefonei, zeița vegetatiei și a lumii subterane.

Rețeta de cheesecake cu rodie oferă o variantă răcoroasă și rafinată a desertului original, potrivită pentru o ocazie specială sau un răsfăț de weekend pentru întreaga familia. Se prepară ușor și rapid iar rezultatul este cel puțin… spectaculos. 🍰

 

Pentru această rețetă de cheesecake vei avea nevoie de:

Blat:

250 de grame de biscuiți Petit-Beurrecheesecake-cu-rodie

2 linguri rase de zahăr brun

100 de grame de unt topit

Cremă:

500 de grame de brânză proaspătă de vaci

150 de grame de Mascarpone

3 linguri rase de zahăr brun

1 pliculeț de zahăr vanilat Burbon Dr. Oetker

Sâmburii de la o rodie mare

Topping: 

Sâmburii de la o rodie mare

1 pliculeț de Tort Gelee Dr Oetker

Instrucțiuni:

Pisează biscuiții folosind un robot de bucătărie, sau dacă preferi varianta analog, cu un făcăleț. Amestecă praful obținut cu cele 2 linguri de zahăr și untul topit. Apoi, folosind o tavă rotundă de tort cu margini detașabile, presează amestecul obținut într-un strat de aproximativ 2 cm grosime. Pune-l la rece.

Între timp, pregătește crema. Într-un bol înalt, adaugă brânza de vaci (scursă foarte bine), mascarponele, zahărul brun și cel vanilat și amestecă cu mixerul până obții o cremă omogenă și pufoasă. Apoi, adaugă semințele de la o rodie, bine curățate și amestecă din nou, ușor, folosind o lingură. Ai grijă ca semințele să rămână intacte.

Toarnă crema în crusta de biscuiți și netezește suprafața. Apoi, ornează tortul cu sâmburii de la o altă rodie curățată în prealabil. Pentru a “fixa” semințele pregătește mixul Tort Gelee, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Poftă bună!