Chiar daca par a fi o placere vinovată, aceste brioșe sunt “construite” din câteva super-ingrediente. Crema de brânză slabă în grasimi și în calorii este o sursă foarte tasty de proteine și calciu.
Inventatorul biscuiților graham, Sylvester Graham și-a trăit viața susținând sus și tare că mâncarea este un factor decisiv care contribuie la sănătatea fizică, spirituală și mentală. Și noi suntem de acord cu el. Iar vanilia este plină de antioxidanți și are proprietăți antiinflamatoare. Deci singurul efect secundar al acestor brioșe va fi starea de bine molipsitoare.
Ai nevoie de:
- O cană de biscuiți graham zdrobiți
- 4 linguri de unt topit
- 2 linguri de zahăr granulat
- 450 grame de cremă de branză Philadelphia (necondimentată)
- ½ cană de smântană
- ¼ cană de zahar granulat
- 2 ouă
- 1 lingură de esența de vanilie Dr Oetker
- Fructe proaspete sau gem (optional)
Instrucțiuni
- Într-o tavă de cupcakes, așează hârtiile de copt.
- Pentru crustă, amestecă biscuiții, untul și zahărul într-un bol. Textura ar trebui sa fie asemănătoare cu cea a nisipului umed. Împarte amestecul în parti egale în formele de brioșe și netezeste-l cu o lingură.
- Pentru umplutură, bate crema de branză cu mixerul pană devine pufoasă. Amestecă smântana, zahărul, ouăle și vanilia până mixul devine omogen.
- Umple formele de brioșe până sus.
- Coace-le timp de 20 de minute (sau mai putin, în funcție de puterea cuptorului tău) la temperatură moderată. Verifică, folosind un cuțit textura umpluturii. Cuțitul curat, va semnala că brioșele s-au copt suficient. Crusta va fi crocanta, nu fărâmicioasă.
- Lasă-le afară până se răcesc complet iar apoi pune-le în frigider pentru 2-3 ore.
Servește-le cu fructe de sezon, fructe uscate sau gemul tău preferat.
Enjoy!
Comenteaza