Acesta este un desert faimos, cu un gust bogat și o textură extrem de fină. Ideal pentru momentele în care vrei ceva bun-bun-bun. Dacă te atrage rețeta, îți împărtășesc și un secret: alege o ciocolată neagră de foarte bună calitate, ca să te bucuri din plin de aroma ei în mousse. Eu îți recomand ciocolata belgiană autentică.

b24fd24d791db4f2c4f2c9aa641517f5Iată care sunt ingredientele acestui desert delicios:
4 ouă medii, de la care vei folosi doar gălbenușurile
200 gr ciocolată neagră 70%
500 ml smântână degresată pentru frișcă
2 linguri lapte degresat
5 linguri zahăr (sau mai puține, dacă preferi să simți mai intens aroma ciocolatei)
1 lingură zahăr pudră vanilat
1 linguriță extract de vanilie
1 praf de sare

Mai întâi topești ciocolata la bain-marie și o lași la răcit, până ajunge la temperatura camerei. Separi albușurile de gălbenușuri. Le bați pe acestea din urmă cu zahărul și un praf de sare. Încălzești laptele și 300 ml de smântână câteva minute, apoi le încorporezi ușor în gălbenușuri. Mai ții totul la foc mic 3-4 minute, având grijă să nu amesteci prea viguros, ca să se păstreze consistența pufoasă, de mousse. Păstrând vasul la foc mic, mixezi totul cu ciocolata topită, delicat. Când compoziția rămâne pe lingură, e gata. Bați restul de smântână cu zahărul vanilat și vanilia, apoi încorporezi în restul compoziției.

Torni mousse-ul în cupe de sticlă și le lași la răcit în congelator, acoperite, vreo șase ore. Înainte de a servi acest desert îl lași 15 minute să se încălzească ușor, timp în care poți să îl decorezi cu frunzulițe de mentă sau fructe confiate, după pofta inimii tale. Bon appetit!