Se apropie, se apropie!  Nu e o sărbătoare la fel de fastuoasă precum Sf. Valentin, însă orice prilej e bun pentru celebrarea iubirii. Așadar, cum prognoza e cam neprietenoasă, ce idei ai pentru o cină romantică acasă? Dacă nu găsești nimic să-ți placă sau să fie ușor de făcut, iată ce îți sugerez: la aperitiv ciuperci umplute cu ricotta și nuci, iar la felul principal coquelet cu cherry și cartofi noi. Și un desert care practic se face singur: felii de portocale parfumate.

shutterstock_595585625Pentru aperitiv îți trebuie:

6 ciuperci măricele

300 grame de ricotta

3-4 nuci pisate

2 linguri de parmezan ras

1 lingură de ulei de măsline

1 lingură de ierburi aromate uscate

Sare și piper

Mai întâi încălzești cuptorul la 200 de grade. Apoi amesteci într-un castron ricotta, nucile, ierburile uscate și parmezanul, condimentând după gust. Pui într-o tavă un pergament, așezi frumos ciupercile și le umpli generos cu acest amestec, apoi le stropești delicat cu uleiul de măsline. Repede la cuptor pentru 10-12 minute și gata aperitivul!

Pentru felul principal te descurci ușor cu: shutterstock_246966760

1 coquelet

10 roșii cherry

5-6 cartofi noi

50 grame unt

Sare și piper

Rozmarin proaspăt

Preîncălzești cuptorul la 200 de grade. Cureți cartofii și îi tai cum îți place ție, poți să tai și roșiile cherry în jumătăți. Iei puișorul, îl cureți, îl ungi cu unt pe dinăuntru și pe dinafară și îl așezi într-un vas de cuptor potrivit. Pui două crenguțe de rozmarin în coquelet, iar restul le amesteci cu cartofii și roșiile cherry. Cu siguranță îți mai rămâne puțin unt, pe care poți să îl pui peste cartofi. Dai totul la cuptor pentru 50 de minute. Scoți vasul din cuptor, lași puiul să se răcorească puțin, apoi îl muți pe un platou, împreună cu garnitura.

Screenshot-2018-2-20 PinterestPentru desert ai nevoie de:

2-3 portocale zemoase

1 lingură de miere fluidă

1 lingură de coniac sau lichior

un praf de scorțișoară

50 grame fistic sau nuci

Feliile de portocale parfumate se fac foarte ușor: cureți de coajă și de pielițe două portocale, le tai în felii transversale subțiri și le așezi pe un platou. Separat amesteci într-un bol mic o lingură de miere fluidă cu o lingură de coniac/lichior (orice licoare alcoolica parfumată), un praf de scorțișoară. Stropești feliile de portocale cu acest amestec, presari pe deasupra fistic sau nuci zdrobite și dai la rece. Voila!

Nu mai rămâne decât să alegi un vin bun, să pui muzică în surdină și să-ți inviți iubitul la cină. Bon appetit!