La origine, acesta este un fel indian, care se servește cu diferite sosuri, picante sau aromate. Însă eu le prefer fără sos, pentru că sunt crocante și au o savoare spectaculoasă, datorită ingredientelor și mirodeniilor din compoziție.

Iată care este lista de cumpărături pentru aceste crochete cu linte: 300 g linte roşie, 1 ou, 1 ceapă roşie (medie) tocată fin, ½ ardei gras verde tocat fin, 1 lingură arahide sau nuci (necoapte şi nesărate) zdrobite, 2-3 felii de roșii uscate, 2 căţei de usturoi, 1 praf de şofran, ½ linguriţă chimen măcinat, ½ linguriţă coriandru uscat, 1 praf de boia iute, 1 praf de sare, 1 vârf de linguriță de piper proaspăt măcinat, ½ legătură de pătrunjel verde tocat, 4-5 linguri de ulei, pentru prăjit.

E bine să alegi o linte roșie care fierbe ușor. După ce speli lintea, o laşi într-un vas cu apă rece, să se umfle puțin. O fierbi timp de 10-15 minute, apoi o scurgi şi o mixezi în blender până se transformă într-un piure fin.

Amesteci apoi acest piure cu ceapa, ardeiul, arahidele zdrobite, roșiile uscate tocate mărunt, usturoiul. După ce omogenizezi toate acestea, adaugi oul bătut ca pentru omletă și toate mirodeniile. Din compoziţia obţinută modelezi crochete lunguieţe (sau de orice formă dorești), pe care le rumeneşti în ulei bine încins, pe ambele părţi. Le scoţi pe prosoape absorbante, pentru a elimina excesul de ulei. Le poți servi apoi calde sau reci.

Bon appetit!