Ciocolata caldă este un răsfăț pentru simțuri de care ne putem bucura în orice perioadă din an, nu doar în anotimpurile mai răcoroase. Dulce, cremoasă și gustoasă, este una dintre băuturile calde care ajută la crearea unei atmosfere cozy, relaxante, în care te poți bucura de filmul/serialul preferat, fiind și compania perfectă alături de care să parcurgi mai repede paginile cărții tale preferate.

Astăzi îți dezvăluim cum este savurată ciocolata caldă în 8 locații din întreaga lume.

  1. Champurrado

În Mexic, ciocolata caldă se prepară dintr-un atol de ciocolată și făina din care se fac minunatele tortillas.

  1. Tsokolate

În Filipine, ciocolata caldă este făcută din pătrățele groase de cacao, numite tablea, fapt care-i conferă băuturii un gust bogat, o textură granulată și un topping spumos. Laptele cald este turnat peste tablea și amestecat până când bucățile de ciocolată sunt aproape dizolvate. Bucățelele rămase sunt amestecate pentru a crea spuma și a-i conferi textura granulată băuturii.

  1. Ciocolata caldă belgiană

Bineînțeles că Belgia se află pe această listă, datorită gustului inconfundabil pe care o are ciocolata în această țară. De obicei, prepararea unei ciocolate calde în Belgia implică mai multe tipuri de ciocolată, pentru a crea o băutură groasă și cremoasă. Însă o rețetă din Bruxelles se face aici remarcată, și anume cea intitulată Wittier Chocolatier. În crearea băuturii, se folosește atât ciocolată amăruie, cât și ciocolată semi dulce, la care se adaugă bucăți de ciocolată albă și neagră, cu un strop de sare.

  1. Chai Hot Chocolate

Nicio rețetă din India nu ar fi completă fără un amestec de condimente care-ți lasă gura apă, iar această „regulă” se aplică până și la ciocolata caldă. Un mix de chai și ciocolată caldă este băutura pe gustul locuitorilor, la care ei adaugă ghimbir, scorțișoară și cardamom, peste ciocolata albă pe care au ales-o.

Yamanca Social Media_fb cover 820x312

  1. Ciocolata Calda

Dacă vrei să trăiești experiența ciocolatei calde din Italia la tine acasă, ar trebui să știi că rețeta lor seamănă foarte mult cu cea a mexicanilor – champurrado. Versiunea italiană a ciocolatei calde implică amidonul de porumb drept ingredientul secret care-i conferă băuturii textura cremoasă.

  1. Ciocolata caldă columbiană

Ești genul de persoană care nu se poate decide între dulce și sărat? Adu împreună ambele preferințe, preparând o ciocolată caldă în stil columbian. Prepară ciocolata caldă în mod obișnuit, după care „scufundă” o bucată de brânză în ea. Lasă brânza să se topească în interiorul băuturii, apoi scoate-o cu o lingură și mușcă din ea, după care soarbe o gură din ciocolata caldă.

  1. Ciocolata caldă din Ungaria

Locuitorii din Ungaria adaugă puțină iuțeală în rețeta de ciocolată caldă de altfel standard, condimentând băutura cu piper alb, cuișoare de pământ, și paprika ungar. Această băutură decadentă este apoi amestecată până când atinge perfecțiunea în consistență. O cană de ciocolată caldă preparată în stil ungar te va încălzi din cap până în picioare, fără urmă de îndoială!

  1. Le Chocolat Chaud

În Franța, ciocolata caldă este absolut fină și dulce. Se prepară dintr-o cremă densă, ciocolată amăruie și ocazional, se adaugă un îndulcitor. Băutura se servește apoi cu un topping de frișcă pe care-l poți amesteca în ciocolata caldă, astfel încât să o poți sorbi mai ușor.

Pe tine care dintre aceste rețete de ciocolată caldă te-a impresionat cel mai mult? 😊