Laptele de migdale este o băutură foarte bogată în minerale și este un bun înlocuitor al laptelui de vacă. Acesta conține proteine, vitamina E, calciu, magneziu, fier, potasiu, zinc fiind alternativa perfectă pentru cei care au intoleranță la lactoză. O cană de lapte de migdale asigură 30% din doza zilnică recomandată de calciu.

Iată cum poți să prepari singur lapte de migdale și să obții o băutură gustoasă și sănătoasă care poate fi consumată ca atare sau poate servi drept ingredient pentru alte băuturi sau preparate:

shutterstock_488459140

Ingrediente:

  • 1 cană de migdale
  • 4 căni de apă
  • 10 curmale
  • 1 lingură de miere 

Intrumente necesare:

  • un blender
  • un filtru
  • un tifon

Mod de preparare:

Pasul 1: Pune migdalele la rehidratat în într-un castronel umplut cu apă și asigură-te că sunt complet acoperite de apă. Este recomandat să le lași o noapte întreagă sau chiar 24 de ore la rehidratat. Procedează în același mod și cu cele 10 curmale, dar pe acestea este suficient să le lași doar 30 de minute pentru a putea fi mai ușor mărunțite.

Pasul 2:  Scoate migdalele și curmalele (fără sâmburi) din apă și pune-le în blender adăugând cele 4 câni de apă proaspătă. Apoi  adăugă mierea și pentru mai multă aromă poți opta pentru a adăuga câteva boabe de vanilie, scorțișoară sau coajă de lămâie.

Pasul 3: Amestecă compoziția timp de cel puțin 3 minute, după care te vei folosi de o pungă specială de strecurat sau de un tifon pentru a strecura conținutul. Băutura rezultată după strecurare este laptele de migdale numai bun de băut fie singur, fie adăugând diverse ingrediente. De altfel, pulpa râmasă este foarte bună de folosit în diverse mâncăruri. 

Nu-i așa că a fost simplu să obții o băutură sănătoasă și absolut delicioasă?