Suferi de diabet, însă pofta de dulce nu îți dă pace? Nu te întrista, există o mulțime de deserturi pentru diabetici, extrem de gustoase, sățioase și, bineînțeles, sănătoase. Iată câteva rețete pe care trebuie să le încerci!
Persoanele diabetice ar trebui să aleagă întotdeauna deserturi foarte sărace în carbohidrați, astfel încât nivelul de zahăr din sânge să nu crească.
Cuprins articol
Deserturi pentru diabetici, ușor de făcut în casă
Fursecuri cu unt de arahide
Un desert foarte gustos, sărac în carbohidrați și care se prepară rapid, din numai 5 ingrediente.
Pentru 12 fursecuri ai nevoie de următoarele ingrediente:
• 1 cană de unt de arahide fără zahăr
• 1 ou
• 2/3 cană de de eritritol cristalizat
• 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
• ½ linguriță de esență de vanilie
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi acoperă o tavă cu hârtie de copt.
Pune eritritolul în blender și transformă-l în pudră, apoi adaugă toate celelalte ingrediente și pornește iar blenderul.
Folosind palmele, modelează 12 bile din compoziția preparată, așază-le în tavă și aplatizează-le cu mâna sau cu o furculiță.
Coace fursecurile preț de 12-15 minute, apoi lasă-le în tavă, la răcit, încă 25 de minute. Mută-le apoi pe o farfurie și le poți consuma.
Clătite proteice, fără zahăr
O porție de 2 clătite proteice nu depășește 16 grame de carbohidrați, având un total de 182 de calorii. Un alt mare avantaj al acestui desert constă în faptul că prepararea sa nu durează mai mult de 10 minute.
Pentru 2 porții, adică 4 clătite, ai nevoie de următoarele ingrediente:
• ½ cană de tărâțe de ovăz
• 3 albușuri de ou
• 1 cupă de pudră proteică cu aromă de vanilie
• 30 g de afine
• 1 lingură de îndulcitor stevia
• ½ linguriță de praf de copt
• o picătură de ulei
• ¼ cană de apă
• sirop fără zahăr pentru servire (opțional)
Mod de preparare:
Pune în blender toate ingredientele, mai puțin uleiul și siropul, apoi transformă-le într-un amestec omogen.
Încinge o tigaie de clătite la foc mic, apoi unge-o cu picătura de ulei, pe care o vei întinde cu un șervețel.
Folosește un polonic mic pentru a lua compoziție din blender și pentru a o întinde în tigaie. Rotește tigaia pentru a te asigura că este distribuită uniform toată compoziția. Gătește clătita preț de 1 minut pe fiecare parte, apoi răstorn-o în tigaie și continuă până când termini toate clătitele.
Acoperă clătitele cu sirop fără zahăr, dar și cu afine din belșug și servește-le.
Crumble cu zmeură
Și acest crumble merge pe principiul înlocuirii zahărului cu proteine, ceea ce înseamnă că vei avea nevoie de pudră proteică pentru a îl prepara. Acest desert poate fi consumat în orice moment al zilei, neavând un impact semnificativ asupra nivelului de zahăr din sânge.
Ingrediente pentru 1 porție de crumble:
• 1 cană de zmeură (proaspătă sau congelată)
• 1 linguriță de îndulcitor stevia
• 1 cupă de pudră proteică de vanilie
• ¼ cană de fulgi de ovăz
• 2 linguri de zeamă de lămâie
• 10 migdale
Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se pune zmeura într-un recipient termorezistent, apoi se adaugă îndulcitorul stevia. Amestecă, separat, pudra proteică, ovăzul și zeama de lămâie, folosind o lingură. Mărunțește migdalele și adaugă-le în compoziție, apoi pune crumble-ul obținut peste zmeură, în recipientul pe care îl vei băga ulterior la cuptor.
Lasă crumble-ul să se coacă în jur de un sfert de oră, apoi scoate-l și lasă-l să se răcească puțin înainte de a îl servi.
Ponturi de care să ții cont când prepari deserturi pentru diabetici
Nu este deloc dificil să prepari deserturi potrivite pentru diabetici, atâta timp cât respecți două reguli de bază: folosești o cantitate cât mai redusă de carbohidrați și renunți complet la zahăr.
Iată câteva ponturi de preț:
• folosește cereale integrale pentru prepararea deserturilor
• include fructe în deserturile preparate, însă nu exagera pentru că știi că nici fructoza nu este recomandată în cantități mari diabeticilor
• prepară deserturi pe bază de produse lactate sărace în grăsimi
• folosește cacao raw, care menține nivelul de zahăr din sânge scăzut
• folosește scorțișoară, nucșoară și alte mirodenii pentru a compensa lipsa zahărului
Comenteaza