Zilele de vară lungi și relaxante merită să fie petrecute în compania băuturii tale preferate: cafeaua. Noi, iubitorii de cafea, nu ne putem gândi la o altă modalitate mai plăcută de a ne răcori în sezonul estival decât cu o cafea cu gheață. Yep, cofeină și răcoare, în același pahar mare. Și știm și un brand super fain de cafea pe care ți-l putem recomanda: Bristot, un brand italienesc ce recreează aroma espresso-ului autentic în fiecare ceașcă de cafea pe care o servești.

Perfecte pentru vară sunt însă două variante de cafea rece: frappe și freddo, vedetele din meniul oricărui pub sau oricăror cafenele pe care le vei vizita în acest sezon. Chiar dacă denumirile sună cool, important este să știi ce se ascunde în spatele acestor băuturi reci pe bază de cofeină.

frappe-cafea-rece

Așadar, declarăm început războiul dintre două cele mai cool tipuri de cafea ale verii!

Cuprins articol

FRAPPE

Este o băutură grecească formată din cafea cu gheață realizată din cafea instant, apă, cuburi de gheață și zahăr sau uneori chiar și înghețată. Această băutură a fost inventată în 1957 de către Dimitris Vakondios, în timpul Târgului Internațional de la Salonic. Încă de atunci, frappe-ul a devenit o băutură extrem de apreciată în Grecia și Cipru, al cărui impact s-a răspândit curând în întreaga lume.

FREDDO

Vrei o cafea rece cu mai multă personalitate? Încearcă o alternativă la fel de populară și îndrăgită pe toate continentele: freddo. Acest tip de băutură pe bază de cofeină vine în două variante: Freddo Cappuccino și Freddo Espresso.

freddo-espresso-bristot

Freddo Cappuccino este versiunea unui cappuccino obișnuit, însă rece. De obicei, are o cantitate mică de spumă de lapte pe deasupra. Popularitatea acestei băuturi este mai accentuată în Grecia, Cipru și în unele părți din Italia.

Freddo Espresso este versiunea cu gheață a clasicului espresso. Se realizează dintr-un shot dublu de espresso mixate cu niște cuburi de gheață. Acest tip de cafea se potrivește celor care preferă o băutură pe bază de cofeină rece și cu un gust intens.

Din fericire, nu există un răspuns greșit în privința dilemei frappe sau freddo. Totul este doar o chestiune de gusturi și păreri. Am vrea să le cunoaștem și pe ale tale, așa că scrie-ne oricând pe Facebook: tu cu ce crezi că te vei răcori mai mult în această vară, cu un freddo sau un frappe?