Rodia este un fruct de toamnă care a devenit foarte faimos în ultima vreme printre cei care doresc să înceapă un stil de viață sănătos. Cunoscută și sub denumirea de ,,fructul dragostei” sau ,,fructul vieții”, rodia este o sursă bgată în vitamine, magneziu și potasiu, având numeroase beneficii pentru organism. Poate fi consumat în stare naturală, în salate sau diverse mâncăruri calde. De asemenea, sucul de rodie este unul dintre cele mai nutritive sucuri naturale și unul dintre cele mai gustoase.

Noi am identificat 10 beneficii pe care le conține fructul de rodie:

1. Rodiile conțin multe vitamine și antioxidanți.

Un singur fruct de rodie poate asigura 40% din doza zilnică recomandată de vitamina C  și este bogată și în vitaminele A și E.

În comparație cu vinul roșu și ceaiul verde, rodia conține de 3 ori mai mulți oxidanți. 

2. Fructul care susține sănătatea inimii

Specialiștii spun că rodiile îmbunătățesc circulația sângelui spre inimă prevenind, astfel, afecțiunile cardiovasculare. S-a efectuat un studiu care a demonstrat că persoanele care au băut 30 de ml de suc de rodie zilnic timp de un an de zile au înregistrat scăderi ale tensiunii arteriale cu 12%, în timp ce de aterom s-a redus cu până la 50%.

rodie

3. Scade tensiune arterială

Consumul zilnic de suc de rodie ajută la echilibrarea tensiunii și la prevenirea creșterii acesteia peste limita normală. Astfel, fructul de rodie este foarte benefic pentru cei care suferă de hipertensiune arterială.

4. Stimuleză memoria. 

Specialiștii spun că un consum de 250ml de suc de rodie în fiecare zi reduce problemele legate de memorie. Astfel, rodia se numără printre cele mai bune remedii naturale pentru stimularea memoriei și a puterii de concentrare.

5. Reduce nivelul de stres

Un pahar de suc de rodie consumat în fiecare dimineață înainte de masă crește nivelul de energie și reduce anxietatea și stresul.

6.  Previne anemia

Fructul de rodie crește nivelul de hemoglobină în sânge și stimulează fluxul sanguin. Este motivul pentru care rodia este considerată un remediu bun pentru cei care se confruntă cu anemie. În plus, este benefic și pentru cei care suferă de deficiență de fier, rodia ajutând la formarea de celule roșii din sânge.

rodie

7. Crește rezistența sportivă

Dacă îți dorești să reziși mult mai bine unui antrenament sportiv intens, specialiștii îți recomandă consumul zilnic de suc de rodie. Acesta e un energizant foarte bun și totodată ajută la refacerea mușchilor supuși efortului fizic.

8. Rodia este un bun inflamator al organismului.

Fructul de rodie conține acid punicic care ajută la reducerea inflamațiilor din organism și restabilește o digestie normală. De asemenea, ajută la ameliorarea durerilor abdominale, de aceea este recomandat femeilor care sufeă de dureri menstruale puternice.

9. Ajută la arderea grăsimilor.

Fiind o sursă puternică de antioxidanți, rodia ajută la arderea grăsimilor și la accelerarea metabolismului.

10.  Protejează articulațiile.

Fructul de rodie este un remediu natural  care ajută la prevenirea durerilor articulare și are efect protector asupra acestora.