Această rețetă simplă este rezultatul unui trend culinar de gătire a pastelor împreună cu sosul. Trendul a fost pornit de Martha Steward, zeița bucătăriei americane. La scurt timp rețelele sociale au fost împânzite de hashtag-ul #OnePotPasta – cu alte cuvinte, paste și sos gătite în aceiași oală. Trendul a crescut rapid în popularitate, dat fiind că simplifică și mai mult un preparat foarte iubit și oferă o soluție rapidă și gustoasă pentru cină.

Am încercat rețeta, și pot spune sigur este că tehnica oferă trei avantaje cheie: mai puțin timp dedicat pregătirii, mai puține vase de spălat și un sos mai dens, din cauza amidonului lăsat din de paste. Și mai important, aproape orice rețetă de paste poate fi adaptată acestei tehnici. Cu puțină creativitate, poți inventa propriile tale mixuri delicioase.

În rețetal de față, mascarpone este compania ideală pentru un sos de roșii. Îi oferă o textură bogată, dulce și cremoasă care face sosul irezistibil. Frunzele proaspete de spanac și busuioc echilibrează și împrospătează rețeta iar ceapa și usturoiul leagă foarte bine aromele între ele.

Ai nevoie de :

  • 500 g fusillifusilli-preparare
  • Ulei de măsline
  • 2 cepe mici
  • 3 căței de usturoi zdrobiți
  • 2 lingurițe de sare
  • 2 conserve de roșii întregi, decojite ( sau roșii proaspete, în funcție de sezon)
  • 2 căni de apă fiartă
  • 250 g de baby spanac proaspăt
  • 2-3 frunze de busuioc proaspăt ( sau 1 linguriță de busuioc uscat)
  • Oregano și piper, după preferințe
  • 3-4 linguri mari de mascarpone, la final

Instrucțiuni:

Într-o oală mare, încinge uleiul de măsline și sotează ceapa până devine moale. Adaugă usturoiul împreună cu ierburile și mai sotează amestecul la foc mic înca 1 minut.

Apoi, adaugă roșiile și sarea și lasa-le 5 minute la foc moderat.1-1-tomato-mascarpone-pasta-111 (1)

În aceiași oală, pune pastele și apa și lasă-le la fiert. În acest punct, mixul va fi foarte apos, dar pe parcurs o parte din apă se evaporă, iar restul va fi absorbit de paste. Ai grijă însă, prea multă apă s-ar putea să faca pastele să se zdrobească.

Rezultatul dorit este al dente.

Lasă-le să fiarbă timp de 15-20 de minute, amestecând constant. Dacă apa se evaporă prea repede, poți să mai adaugi pe parcurs. Cantitatea variază în funcție de pastele alese.

Următorul pas este să adaugi frunzele de spanac și să le amesteci în oală până se înmoaie.

În final, adaugă mascarpone și amestecă-l cu pastele până se topește. Rezultatul va fi un sos cremos, dens. Asezonează cu puțin piper și oregano după gust.

Bon appetit!