Lasagna este unul din cele mai vechi preparate italienești și, totodata, unul dintre cele mai cunoscute. Însă, atunci când vorbești de acest preparat de cele mai multe ori gândul te duce la clasica rețetă cu carne și sos roșu. Poate ce nu știai despre lasagna, este că există o varietate de rețete delicioase, iar una dintre ele este cea cu brânză și pesto.
Coșul tău de cumpărături pentru această rețetă trebuie să conțină:
- 100 g de pesto;
- un pachet de foi pentru lasagna;
- 1 kg de brânză ( de preferabil să fie cel puțin 3 soiuri de brânză: telemea, mozarella, parmezan);
- 100 g de unt;
- 500 ml de lapte;
- 3 linguri de făină;
- smântână pentru topping (opțional)
- sare și piper
Acum că ai totul pregătit, modul de preparare a acestei rețete este următorul:
Pasul 1
În această etapă te vei ocupa de prepararea sosului Bechamel: La foc minim fierbe laptele până dă în clocot. În acest timp, pune untul la topit într-o altă crăticioară. După ce s-a topit, începe să adaugi făină și amestecă fără oprire până când s-a omogenizat complet. Apoi, adăuga laptele, amestecă timp de un minut și completează cu sare și piper după gust.
Pasul 2
Amestecă într-un bol jumătate din sosul Bechamel cu 2/3 din cantitatea de brânză și cu sosul pesto.
Pasul 3
Ia o tava și unge-o cu câteva lingurițe de sos Bechamel, după care poți începe să iei prima foaie de lasagna peste care să presari compoziția, urmând să adaugi deasupra urmatoarea foaie de lasagna și tot așa până la finalul compoziției. Suprafața preparatului trebuie sa se încheie întodeauna cu o foaie de lasagna și este recomandat să presari parmezan pe deasupra.
Pasul 4
Acum tot ce trebuie să faci este să bagi lasagna la cuptorul preîncălzit și să o lași în jur de 30 de minute.
Nu-i așa că a fost simplu? Savurează acest preparat împreună cu cei dragi și împartășește-ne experiența delicioasă pe care ai avut-o. Poftă bună!
Comenteaza