Lava cake este desertul perfect pentru iubitorii de ciocolată, dar și pentru cei care au nevoie de o gustare rapidă și delicioasă. Această rețeta este cunoscută și sub numele de fondant de ciocolată, fiind o prăjitură pe bază de ciocolată cu interiorul lichid.

Servire: 4 bucăți

Preparare: 20 minute

Gătire: 10 minute

Ingrediente:

  • 160 g ciocolată amăruie
  • 75 g unt
  • 70 g zahăr pudră
  • 30 g făină
  • 2 ouă
  • 2 gălbenușuri
  • 1 esență de vanilie
  • 1 praf de sare

lava cake reteta

Pasul I – Punem un bol de sticlă deasupra unei cratițe cu apă în clocot. În bol adăugam ciocolata și untul, urmând să amestecăm continuu până se topesc.

Pasul II – Peste ciocolata topită adăugăm zahărul pudră și amestecăm pâna este complet înglobat. În continuare, adăugăm ouăle întregi, dar și gălbenușurile. Amestecăm bine compoziția.

Pasul III – Punem esența de vanilie, praful de sare și făina, urmând să amestecăm totul pentru a omogeniza bine aluatul.

Pasul IV – Punem aluatul în forme de aluminiu, unse cu unt, cu ajutorul unei linguri. Umplem fiecare formă pe trei sferturi.

Pasul V – Coacem prăjiturile în cuptorul preîncălzit la 200°C, timp de 10 minute.

Pasul VI – Decorăm cu puțin zahăr pudră. Putem servi imediat, alături de o cupă de înghețată/fructe proaspete.

Poftă bună!