Lava cake este desertul perfect pentru iubitorii de ciocolată, dar și pentru cei care au nevoie de o gustare rapidă și delicioasă. Această rețeta este cunoscută și sub numele de fondant de ciocolată, fiind o prăjitură pe bază de ciocolată cu interiorul lichid.
Servire: 4 bucăți
Preparare: 20 minute
Gătire: 10 minute
Ingrediente:
- 160 g ciocolată amăruie
- 75 g unt
- 70 g zahăr pudră
- 30 g făină
- 2 ouă
- 2 gălbenușuri
- 1 esență de vanilie
- 1 praf de sare
Pasul I – Punem un bol de sticlă deasupra unei cratițe cu apă în clocot. În bol adăugam ciocolata și untul, urmând să amestecăm continuu până se topesc.
Pasul II – Peste ciocolata topită adăugăm zahărul pudră și amestecăm pâna este complet înglobat. În continuare, adăugăm ouăle întregi, dar și gălbenușurile. Amestecăm bine compoziția.
Pasul III – Punem esența de vanilie, praful de sare și făina, urmând să amestecăm totul pentru a omogeniza bine aluatul.
Pasul IV – Punem aluatul în forme de aluminiu, unse cu unt, cu ajutorul unei linguri. Umplem fiecare formă pe trei sferturi.
Pasul V – Coacem prăjiturile în cuptorul preîncălzit la 200°C, timp de 10 minute.
Pasul VI – Decorăm cu puțin zahăr pudră. Putem servi imediat, alături de o cupă de înghețată/fructe proaspete.
Poftă bună!
Comenteaza