Cafeaua este o băutură magică, iar viața are un gust mai bun cu ea… sau cel puțin așa ne place nouă să credem. 😊

Cafeaua a fascinat oamenii dintotdeauna prin aroma ei îmbietoare, prin culoarea ei delicios de atrăgătoare și prin misterul zațului care se lasă pe fundul cănii, dezvăluind viitorul enigmatic al celui care o savurează.

Acest elixir divin care alungă oboseala și ne trezește mintea este aliatul pe care ni-l dorim întotdeauna alături. Tocmai de aceea, iubitorii de cafea vor fi încântați de propunerea noastră, un desert delicios care este deja îndrăgit de mulți dintre noi, macarons with a twist! Ingredientul magic? Crema de cafea!

Aceste bezele franțuzești sunt foarte des asociate cu restaurantele de lux și gustările rafinate, având într-adevăr un aspect chic și elegant. Totuși, macarons sunt ușor de preparat dacă urmezi cu atenție pașii de mai jos, iar rezultatul nu te va dezamăgi!

Ești gata să te bucuri de gustul încântător al cafelei și sub o altă formă?

P.S. Go a little extra, savurează minunatele macarons alături de o cafea Bristot, un brand italienesc ce recreează aroma espresso-ului autentic în fiecare ceașcă pe care o servești.

Ingrediente pentru cremă:

  • 100 g unt
  • 85 g zahăr
  • 50 ml apă
  • un ou
  • 2 gălbenușuri
  • 3 linguri de cafea măcinată

Ingrediente pentru aluat:

  • 6 albușuri
  • 150 g unt
  • 150 g făină
  • 150 g zahăr
  • 150 g făină de migdale
  • o lingură de cafea măcinată

Ingrediente pentru servit:

  • cafea foarte fin măcinată
  • boabe de cafea

Prepararea cremei:

Pasul 1:

Zahărul și apa se pun la foc mic, amestecând continuu până ce apa atinge punctul de fierbere. Siropul obținut se dă deoparte și se trece la pasul următor.

Pasul 2:

Ouăle se bat frenetic până la obținerea unei spume fine peste care se toarnă în fir subțire siropul fiert. Ingredientele se amestecă ușor până ce compoziția se răcorește.

Pasul 3:

Se adaugă cafeaua și untul moale și se amestecă în continuare, până ce crema se răcește. Compoziția rezultată se lasă la frigider până la finalul rețetei.

Prepararea aluatului:

Pasul 1:

Într-un bol se vor cerne făina, cafeaua și făina de migdale și se amestecă cu zahărul, după care se încorporează încet untul. Într-un bol separat se bat cele 6 albușuri, iar spuma obținută se va adăuga treptat în compoziția preparată anterior.

Pasul 2:

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se vor așterne mici cantități din aluatul obținut, cu ajutorul unei seringi sau orice altă ustensilă pentru ornare. Formele obținute se ung cu o pensulă înmuiată în apă, aplatizându-le, după care se introduc în cuptor pentru aproximativ 12 minute.

Când aluatul este gata, se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Acest pas se repetă de câte ori este nevoie, până la epuizarea compoziției.

Pasul 3:

Formele se unesc două câte două, având la mijloc crema de cafea lăsată la rece.

Peste macarons se poate presăra puțină cafea fin măcinată sau se pot decora cu boabe de cafea pentru un aspect cât mai cool și atractiv.

Make some coffee and own the day!

Poftă bună!