Dacă știi că ai în față o zi plină de întâlniri, ședințe, proiecte care te vor ”ajuta” să sari peste masa de prânz, trebuie să te gândești la un mic dejun sănătos, sățios și generator de energie și inspirație. Când se apropie astfel de zile, eu am grijă să am la îndemână un avocado. Știu, poate nu-l iubește chiar toată lumea, dar poate fi savuros în combinații dintre cele mai ușoare, iar organismul tău îți va mulțumi, căci este un aliment foarte sănătos.

26996105_10159685980400062_588790785_nUn fruct de avocado conține în jur de 22,5 g de grăsimi, dintre care două treimi sunt mononesaturate – benefice sănătății, nu mai puțin de 13 vitamine (A, C, D, E, K, E și opt tipuri de vitamina B, inclusiv B6, B12 și acid folic), precum și potasiu, luteină, antioxidanți. Poate fi consumat crud (aceasta e varianta ideală, ca să te bucuri de toată lista de nutrienți), copt, în sosuri, supe ori în asociere cu alte alimente.

Iată o idee pentru un mic dejun rapid, bogat în nutrienți și sănătos: toast cu felii de somon afumat, salată verde și avocado.

Se prepară extrem de ușor: pentru două porții îți trebuie un avocado mic, câteva frunze de salată, două felii de toast și câteva fâșii de somon afumat. Speli și cureți fructul de avocado, apoi îl tai fășii subțiri. Pâinea o lași în toaster până se rumenește frumos, apoi o tai pe diagonale. Ești aproape gata: așezi pe o farfurie frunzele de salată, apoi fâșiile de somon, feliile de avocado și cele de toast. O tușă finală cu un sos ușor de iaurt și gata, ai un mic dejun excepțional. Bon appetit!