Negresa este printre primele prăjituri care ne aduce aminte de copilărie și poate chiar una dintre cele mai ușoare rețete când vine vorba de un desert delicios și rapid. De asemenea, poate fi realizată cu ingrediente pe care mulți dintre noi deja le avem la îndemână, fiind perfectă pentru situațiile în care suntem nevoiți să preparăm un desert în scurt timp.

Rețeta este simplă, nu necesită multe etape, dar cel mai important, nu necesită făină și nu are foarte multe grăsimi.

Incearc-o și tu și spune-ne dacă ți-a plăcut!

Ingrediente

  • 1 avocado mare, copt (zdrobit)
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 1 lingură de apă
  • 100 gr. ciocolată neagră
  • 85 gr. pudră de cacao
  • 1/4 căni zahăr
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • puțină sare

Pasul 1

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade și se unge cu ulei o tavă de prăjituri.

Pasul 2
Se amestecă avocado cu esența de vanilie, ouăle și apa, într-un recipient, până la obținerea unei compoziții moi.

Pasul 3

Se topește ciocolata și se pune peste compoziția de avocado, după care se adaugă cacao, zahărul, praful de copt și sarea, amestecând până când toate ingriedintele se îmbină. Dacă amestecul este prea tare, se poate adauga puțină apă.

Pasul 4

Se toarnă compoziția preparată în tava de copt, umplând tava până la margini și se lasă la copt pentru 20-25 minute până se coace complet. Se poate verifica cu o scobitoare blatul.

Pasul 5

După ce este scoasă de la cuptor, prăjitura se lasă la răcit și se păstreaza la frigider. Este recomandat să fie servită rece.

avocado brownie

Poftă bună!