De multe ori când ajungi seara acasă, numai chef de gătit n-ai. Dacă ai în cale vreun supermarket, intri și încerci să găsești cele mai bune și sănătoase ingrediente pentru masa de seară… dar uneori ai tăi parcă preferă să comande o pizza ori altceva. Cum pastele sunt printre cele mai rapide feluri care se pot găti și au mai mereu succes, recunosc că am ajuns să le știu pe de rost. Sunt rețete care se fac ușor și potolesc foamea rapid, îți recomand să le încerci și tu.

Dar cum pastele înseamnă mulți carbohidrați, este evident că trebuie echilibrate cu proteine ușoare și legume. Iată de ce îți propun o rețetă rapidă de melci umpluți cu ton și gratinați, cu garnitură fresh de zucchini și roșii.

th_8a2355b84201b4587783d996e6bc3955_Rio-Mare-trancio-con-grissino-586x319

Pentru această rețetă ai nevoie de:

200 g paste melci (alege cea mai mare mărime), fierte al dente

2 conserve mici de ton (de preferat cel în saramură ușoară sau apă, dar e în regulă și cel în sos de roșii)

1 ou bătut

Jumătate de zucchini

1 roșie mai măricică

Sare, cimbru și piper după gust

Așadar, fierbi pastele al dente și apoi le umpli cu tonul mărunțit, pe care l-ai amestecat cu oul bătut și sare și piper după gust. Așezi melcii într-o tavă mică sau într-un vas termorezistent, având grijă să nu se răstoarne și să le iasă umplutura. Dai la cuptorul preîncălzit vreo 20 de minute, până se rumenesc ușor.

Urmează partea complexă, platingul fresh J. Speli zucchini și roșia, le tai frumos rondele și chiar poți să le pudrezi puțin cu sare și piper, dacă dorești. Așezi pe farfurii 2-3-4 melci și câteva felii de zucchini și roșii și strigi adunarea la cină. Bon appetit!