Cu toții căutam o cât mai mare diversitate când vine vorba de mesele pe care le alegem, dar ce se întâmplă cand avem doar 10 minute la dispoziție să servim masa de dimineață?

Dacă ești în cautarea unei rețete simple, rapide dar care să aibă un aspect plăcut – instagramable – cum ar spune influencerii, iată candidata perfectă!

Porridge-ul cu fulgi de ovăz este o rețetă simpă și sănătoasă care are un conținut bogat în fibre, vitamine și minerale, elemente nutritive esențiale pentru energia zilnică, dar mai ales o rețetă perfectă pentru cei care doresc să-și mențină greutatea sub control sau doar iubesc mesele sănătoase.

Ingredientele de care avem nevoie:

  • 300 ml lapte degresat
  • 40 g fulgi de ovăz
  • un frunct la alegere (sau mai multe, în funcție de preferință)
  • 1 linguriță îndulcitor natural (se poate folosi și miere)
  • migdale/alune/nuci/mere liofilizate (în funcție de preferință)
  • esență de vanilie/rom (opțional)

oatmeal

Cum preparăm această gustare delicioasă?

  • Punem laptele într-o cratiță, adăugăm fulgii de ovăz și amestecăm bine. Putem adăuga esență de vanilie/rom dacă dorim.
  • Fierbem porridge-ul pe foc mic pentru 4-5 minute sau până când consistența devine ușor cremoasă.
  • Stingem focul și așezăm porridge-ul într-un bol, lăsându-l să se răcească.
  • Adăugăm fructele preferate și puțina miere, dacă dorim să fie mai dulce. Se pot adăuga și nuci/migdale/alune, în funcție de cât de consistent dorim să fie micul dejun.

Gata să ne începem ziua? Poftă bună!