Cu paccheri e ușor să gătești, sunt niște paste spornice și mari, absolut nepretențioase. Așadar, dacă vrei o masă foarte puțin complicată, dar gustoasă și sățioasă, alege un fel cu paccheri.
Nouă ne plac destul de mult creveții și zucchini, așa că am ales să îi combin într-o rețetă absolut savuroasă: paccheri cu zucchini și creveți.
Ai nevoie de:
O jumătate de pungă de paste paccheri
1 pungă de 500 gr de creveți mici, decorticați
1 zucchini mic
1 cubuleț de unt
Sare, piper, după gust
1 lingură de zeamă de lămâie
2 linguri de vin alb
O ceașcă de supă, după gust
Fierbi pastele paccheri al dente, apoi le lași deoparte și păstrezi din apa lor o ceșcuță (dacă nu ai supă). Speli bine creveții și îi tragi la tigaie în unt, cu zeama de lămâie și vinul. Când vinul s-a evaporat, adaugi zucchini cubulețe și ceșcuța de apă/supă și lași la fiert zece minute, până sosul se leagă și capătă consistență. Torni pastele, mai lași două minute pe foc și gata masa! Bon appetit!
Comenteaza