Cu paccheri e ușor să gătești, sunt niște paste spornice și mari, absolut nepretențioase. Așadar, dacă vrei o masă foarte puțin complicată, dar gustoasă și sățioasă, alege un fel cu paccheri.

Nouă ne plac destul de mult creveții și zucchini, așa că am ales să îi combin într-o rețetă absolut savuroasă: paccheri cu zucchini și creveți.

Ai nevoie de:

O jumătate de pungă de paste paccheri

1 pungă de 500 gr de creveți mici, decorticați

1 zucchini mic

1 cubuleț de unt

Sare, piper, după gust

1 lingură de zeamă de lămâie

2 linguri de vin alb

O ceașcă de supă, după gust

Fierbi pastele paccheri al dente, apoi le lași deoparte și păstrezi din apa lor o ceșcuță (dacă nu ai supă). Speli bine creveții și îi tragi la tigaie în unt, cu zeama de lămâie și vinul. Când vinul s-a evaporat, adaugi zucchini cubulețe și ceșcuța de apă/supă și lași la fiert zece minute, până sosul se leagă și capătă consistență. Torni pastele, mai lași două minute pe foc și gata masa! Bon appetit!